TÄSSÄ SALAATISSA PÄÄOSAN ESITTÄJÄ ON VÄRI.  LUONNOLLISESTI VAALEANPUNAINEN

Nostan esiin vanhan blogini ihan vaan julistaakseni päivän pidentymistä ja matkaamme kohti värikkäämpää aikaa – eli kevättä odotellessa.

Jos vaan on mahdollista, niin kannattaaottaa makoisat raitajuuret kotiviljelylistalle, sillä niiden maagista tenhoa on vaikea vastustaa – makuasioita, mutta näissä se korostuu – terveysvaikutuksista puhumattakaan…

Tiesitkö muuten, että vaaleanpunaisen ja ystävänpäivän liiton olevan perua antiikin ajoilta? Perimätiedon mukaan valentin saanut alkunsa helmikuun puolessa välissä vietetystä  antiikin Rooman Lupercalia-juhlasta, jossa pääosaa esitti Juno, roomalainen naisten ja avioliiton jumalatar. Sopii mulle.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Juuressalaatti ja keitetyt kananmunat..
Mikä sopisikaan paremmin ystävänpäivään kuin raitajuuri, onhan tätä jumalten ruokaa tarjoiltu hopealautasella antiikin jumalille, joten se pääsee jälleen arvoisiinsa hommeleihin, kun ystävänpäivän evoluutio on lähtöisin avioliiton jumalan Junon juhlasta, helmikuun puolessa välissä. Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011

Makuasioita-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography-Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

Juuressalaatti ja keitetyt kananmunat.
Täällä taas raitajuuret ja punajuuret, nuo kevään parhaat kaverini. Tällä kertaa ilahdutan ystävänpäivän kunniaksi asiaankuuluvasti suht koht vaaleanpunaisella meinigillä, eli raitajuuret saavat seuraansa herraskaiset punajuuret .
Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

AINEKSET JUURESSALAATTIIN

Tässä salaatissa ei tarvita eksakteja mittoja, laita sinne sitä mistä pidät, ja mika sopii sun väriskeemaan. Olen valinnut punaisia, koska Ystävänpäivä. Darling-Valentin.

• 1 raitajuuri
• 1 keltajuuri
• 1 herraskainen punajuuri
• 2 kananmunaa
• 3 retiisiä
• yrttejä
• 5 dl keitinvettä
• 1 sitruuna
• 2 rkl hunajaa
• 1 tl vaaleaa balsamikastiketta
• ripaus suolaa
•1 rkl hunajaa halutessasi tarjolle asetettujen viipaleiden päälle

Värjää kananmunia punajuurimehussa 2-12 tuntia. väri voimistuu ja imeytyy mitä kauemmin annat väriaineen vaikuttaa.

Pese ja kuori juurikkaat. Leikkaa mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Punaiset aivan ohuiksi. Suikaloi myös retiisit ja laita sitruunalla maustettuun kylmään veteen odottamaan. Laita keitinvesi kiehumaan ja höyrytä juurikkaat erikseen, jätä sopivan al denteksi ja nosta jäähtymään.

Varaa kelta- ja punaraitajuurikkaille omat kulhot, joihin laitat 12 dl vettä 1/2 sitruunan mehua, 1rkl hunajaa, 1/2 tl balsamicoa ja ripauksen suolaa.  Anna marinoitua pari tuntia tai maun mukaan, eli maista välillä. Tavoitellessasi voimakkaampaa väriyhdistelmää, lisää esille henkäyksen ohuita raakamarinoituja punaisia raitajuuria. Niissä värit hehkuu.

Laita ainekset tarjolle; Nosta juurikkaat pyyheliinalle ja kuivaa. Asettele raitajuuret ja retiisit lautasille, valuta hiukan hunajaa päälle,  leikkaa kananmunat puoliksi ja asettele juurikasviipaleiden joukkoon, viipaloi punajuuri ja asettele lautasille, koristele yrteillä. Halutessasi ripauta hieman suolaa kananmunille. tarjoa raikkaan salaatinkastikkeen kera.

Makuasioita-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography- Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

Juuressalaatti ja keitetyt kananmunat.
Nyt raitajuuret saavat seuraansa herraskaiset punajuuret, punainenhan kuuluu ystävänpäivän perinteeseen.
Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011