Nostanpa tähän framille muutaman mainion kesäherkun, joista voi koostaa vaikka tulevan kesä-viikonlopun herkkumenun, ja tietenkin mahdollisimman helpoilla ohjeilla. Eli ei muuta kun kokkaamaan!

BATAATTIBURGER

Bataattiburger. Burgereita on monenmoisia. Tämä pehmeän mehevä herkku väännetään nopeasti bataatista, lisukkeista ja mehevästä jauhelihapihveestä. Bataatin tilalla kannattaa kokeilla nuotionpohjissa hitaasti kypsennettyä naurista, eli

Mahtavat burgerit bataatista Ei leipomuksia, ei kohotuksia, vain pesu, paloittelu ja pannulle. Ja huom, tämän voit tehdä myös perunoista. Pihviksi mainio linssipihvi tai mehevä jauhelihapihvi.

Bataatti on nopeasti kypsyvä juures, joten tämän tekeminen onnistuu hienosti grillissä. Ja kannattaa muistaa, että tätä voi testata myös kotoisista vaihtoehdoista, kuten uusista lantusta, kaskinauriista tai perunasta.

BATAATTIBURGERIT ISOON NÄLKÄÄN

kesäkurpitsalettusista vieraatkin tykkää. Nämä ovat sitä ihaninta kesätarjottavaa raikkaan kermaviili-kastikkeen kanssa.

KESÄKURPITSALETTUSET

Kesäkurpitsalettuset –Kevätmusiikkia korvilleni  – joo-o – enkä nyt tarkoita pelkästään korville, vaan myös vatsasi huutaa hoosiannaa näiden ihanuuksien parissa. Kyllä toimii – sen kun kokeilet.

 Nämä ihanat lettuset ovat kyllä my all time favorite – sillä niin makoisia, kevyitä ne ovat, että vertaansa saapi hakea. 

Kesäkurpitsalettusten teossa kannattaa pitää kieli keskellä suuta ja raastamisessakin kannattaa olla malttia – liian hienoksi raastettu muuttuu soseeksi, ja pointti jää pois.

KESÄKURPITSA KUJEILEE LETTUSISSA

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi - Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

MUSTIKKATORTTU

Mustikoita tässä odotellaan kädet kyynerpäitä myöten ristissä – eipä mitiähätiä – kyllä ne ovat jo tuloillaan ja niitä odotellessa tutustuppa ihanaiseen mustikka-rahkatorttuun, joka vie kielen mennessään.

Ihanan marjaisa ja rahkainen, herkkääkin herkempi mustikkatorttu muistuttaa minua mummolan loppukesän verkkaisista iltapäivistä, kun viipyilevän auringon viimeiset säteet lämmittelivät vielä auringossa kylpeviä kimmeltäviä sammalmetsiä, joista kävimme napsaisemassa uudelleenkukkineista mustikoista mitä makoisimmat marjat ja suoraan tähän unelmien ja makumuistojen torttuun.

MAMMAN MUSTIKKATORTTU

Lallin-silakkapihvi ja rieskaburgeri. Mikäs sen mojovampaa, kuin pyöräyttää kunnon rieskat ja jatkojalostaa herkkua vaikka silakkapihveellä, no katsotaas mitä saadaan aikaan. Ja hei, tämä on myös mainota kesäruokaa ja tietenkin lähiruokana ykköslaatua, jos kala on kotomaan puhtaista kalaisista vesistä nostettua.

LALLIN RIESKABURGERI

Mikäs sen mojovampaa, kuin pyöräyttää kunnon rieskat ja jatkojalostaa herkkua vaikka silakkapihveellä – no katsotaas mitä saadaan aikaan.

Ja hei, tämä on myös mainota kesäruokaa  ja jos kala on kotomaan puhtaista kalaisista vesistä nostettua, niis tarjolla on tietenkin lähiruokana ykköslaatua.

Helpoksi tämän herkun tekee se, että tässä burgerin sämpylän virkaa toimittaa rieska, jota voi versioida perunamuusipohjaisista hyväkkäistä aina mantelijauhepohjaisiin paistoksiin asti – eikä tarvitse nostatella.

Lallin burgerin sisuksissa lymyää kaksi silakkaa välissään juustoviipale. Kivuttomimmin valmistat tämän yksinkertaisen silakkapihvin silakkafileistä, niin ei tarvitte alkaa silakkojen päitä katkoamaan.

LALLIN RIESKABURGERIT SILAKKAPIHVEELLÄ

Keittoa simppelisti lähiruoasta. Palsternakka-pinaattikeitto. Nigellan ohjeella. Pakastan tätä ohjetta, se on mitä mainiointa kesäruokaa, ruokaa, joka liputtaa arvojeni puolesta: yksinkertainen on parasta - ja tietenkin lähiruoasta – koska ruoanlaitoan ei tarvitse olla monimutkaista!

PALSTERNAKKA-PINAATTIKEITTO

Taivaallisen makuinen keitto vei kieleni mennessään, ja nopeasti valmistettavana pehmeänlempeänä tämä päätyy takuuvarmasti ruokalistalleni.

Vaikka rakastankin palsternakan aromaattista makua, niin testaan Nigellan reseptiä myös käyttämällä palsternakan sijasta maa-artisokkaa, kun sitä nyt sattuu kiloittain odottamassa käyttöään.

No entäs tuo pinaatti sitten… kannattaa muistaa, että kotopuskista saa nokkosta, jolla on samanmoiset, ellei paremmat ravintoarvot kuin  (tuonti)pinaatilla, eli jos kesäaikaan teet, kokeile nokkosta ja kerää sitä myös taven varalle, nokkonen on nopea kuivattava ja menee pieneen tilaan.

IHANA PALSTERNAKKA-PINAATTIKEITTO NIGELLAN TAHTIIN