Mustanpuhuvassa padassa makkaralenkki, kuin
talviyön pimeän seppel juustonvalkeat kukat hohtaen vain meitä varten. 

Ja nyt sitä saa, meinaan uunimakkaraa, tuota meidän suomalaisten suurta suosikkiruokaa vuosien takaa.
Tälle porukalle makkara, juusto ja sinappi kyllä sopii pirtaan,
siinä ei nyt salaatilla eikä tomaatilla ole mitään virkaa.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Ja nyt sitä saa, meinaan uunimakkaraa!

Miten sitä sitten tehtiin, no ei muuta kun makkaraa uuniin ja viiltoihin juustoa. Ehkäpä pannunpohjalle tilkka vettä kuivumisen estämiseksi, ei se sen vaikeampaa ole. Ja uunissa sitten tietenkin niin kauan, että juusto sulaa ja ruskettuu, ja makkara näyttää sopivan kypsältä.
Makkaraksi käy mikä tahansa lenkki ja juustoista parhaat ovat tietenkin klassiset edamit.
kyytipojaksi sinappia ja ketsuppia.
Uunissa 200 astetta ja noin 30-40 minuuttia.