Nykyaikaistettu versio vanhasta koulun köksä-tunnilla oppimastani reseptistä, jossa majoneesikastike vaihdettiin valkokastikkeeksi, mikä onkin oiva ratkaisu. Tässä versiossa käytän kermaviiliä, joka on kevyempi ja nopeampi vaihtoehto.

VANHAN AJAN PERUNASALAATTI

• 1 kg maukasta Gala yleisperunaa, tai salaattiin sopivaa lajiketta, kuten Satu, Siikli tai Suvi.
• vettä keittämiseen + ½-1 tl suolaa keitinveteen
• 1 salottisipuli kevätsipulin varsia, tai 1/2 makea punasipuli
• 2 maustekurkkua
• 1 dl vihreitä herneitä
• 2 omenaa

Kermaviilikastike:

• 1 prk laktoositonta kermaviiliä
• 1 rkl hunajaa
• 1 rkl sinappia
• 1 rkl maustekurkun lientä
• tuoretta tai kuivattua persiljaa ja basilikaa

Perunasalaatti joka maistuu. Tämä on sellainen sapuska, joka on lähes poikkeuksetta jokapojan ja vähän -tytönkin herkku, sopii syödä silleensä ja vaikka makkaran höysteenä.

Perunasalaatti joka maistuu. Tämä on sellainen sapuska, joka on lähes poikkeuksetta jokapojan ja vähän -tytönkin herkku, sopii syödä silleensä ja vaikka makkaran höysteenä.

OHJE:

Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi.
Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi maustekurkut, kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Mausta kermaviili sinapilla ja mustapippurilla. Silppua joukkoon persilja, basilika tai oregano.
Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai tilkka kurkkupurkin lientä.
Siirrä tarjoilukulhoon ja koristele persiljatupsulla tai silputulla persiljalla.

– Kerrostele ainekset salaattikulhoon.
– Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa.
– Voit myös sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon.
– Tarjoa esim. ruisleivän ja kevytnakkien tai uunissa kypsennetyn kevytlenkkimakkaran kanssa.