Tässä taas jälleen yksi rahkainen marjainen torttu. Mutta täytteenä tällä kertaa mansikkaa komppaamassa happaman kirpsakka raparperi.
Tää osuu sellaisen makuhermoon, joka on kasvanut pää puolukkasaavissa kuten meikäläinen.
 

Mansikkainen raparperi-rahkatorttu ei seurakseen kaipaa muuta kuin hyvää kahvia ja ehkä hieman vaniljakastiketta voitelemaan raparperin happoja. Kesä houkuttelee kukittamaan leipomuksia syötävin kukkasin, tässä kuvassa mukana mm poimulehteä.

Mansikkainen raparperi-rahkatorttu ei seurakseen kaipaa muuta kuin hyvää kahvia ja ehkä hieman vaniljakastiketta voitelemaan raparperin happoja.
Kesä houkuttelee kukittamaan leipomuksia syötävin kukkasin, tässä kuvassa mukana mm poimulehteä.

Kevyt mansikkainen raparperi-rahkatorttu

Ja taas sitä rahkaa vai? – Jep jep, vain koska pidän itse enemmän kevyemmästä maitorahkasta, jo maunkin vuoksi, kuin tuorejuustosta. Mutta jos haluat tuorejuustoisemman vaihtoehdon, mikään ei estä vaihtamasta rahkan sijalle tuorejuustoa. Tämä on siittä helppo pohja, ettei tässä tarvita vatkailla ja sekoitella kovinkaan paljon, vaan humps ja lumps kaikki keskenään sekaisin, hetki kylmässä ja sitten vuokaan, täytteet päälle ja uuniin. Jauhot voit itse valita, käyttää kokonaan vehnäjauhoja, tai korvata osan kaurahiutaleista ohrahiutaleilla.

Pohja

• 1,5 dl  vehnäjauhoja
• 1 dl tattarijauhoja
• 2 dl  kaurahiutaleita
• 1 ,5 tl leivinjauhetta
• 1/2 dl sokeria
• 40 g voita
• 1,5 dl rasvatonta maitoa

Täyte

• 300 g tuoreita mansikoita ja raparperiä
• 2 rkl sokeria
• 1 dl maustamatonta jogurttia
• 1 dl maitorahkaa
• 5 tippaa  vaniljaekstraktia
• 2 kananmunaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sekoita hyvin kuivat ainekset keskenään, sulata voi ja sekoita maidon kanssa, lisää voi-maitoseos kuiviin aineksiin, sekoita ja nna tekeentyä vähintään puoli tuntia kylmässä.

Laita leivinpaperi pyöreään 24 cm vuokaan ja lusikoi taikina vuoan pohjalle. Ja jos brobleemiksi muodostuu taikinan levittäminen leivinpaperin päälle, kannattaa kastella lusikan pohja kylmällä vedellä, niin levittäminen helpottuu. Taikinaa ei tarvitse nostaa reunoille, riittää tosiaan, että se on siinä hollilla.

Esipaista pelkkää pohjaa n. 8 minuuttia. Nosta paistamisen jälkeen työpöydälle ja valmista täyte,

Sekoita jogurtti, maitorahka, kananmunat ja vaniljaekstrakti, kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele täytteet päälle.

Paista uunin keski-alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkasta välillä kypsyys.

Ja lopputulemana makeanhapan jälkiruoka, jonka kanssa maistuu jäätelö tai vaniljakastike.

Marjaisat tortut on yksi Makuasioita-blogin lempiaiheita. Mutta ymmärtäähän sen, että varsinkin kesä vie mennessään torttujen ihmeisiin. Siksipä reseptejä onkin viilattu mahdollisimman vähärasvaisiksi ja vähäsokerisiksi.

Marjaisat tortut on yksi tämän Makuasioita-blogin lempiaiheita. Mutta ymmärtäähän sen, että varsinkin kesä vie mennessään torttujen ihmeisiin – siksipä reseptejä onkin viilattu mahdollisimman vähärasvaisiksi ja vähäsokerisiksi.