BLACK FRIDAY JA trompeta de la mort-pizzette

Se on sitten jälleen tämä maaninen Black Friday. Kiitos markkinointimiesten uutteran uurastuksen, kiitospäivän jälkeisen perjantain totaalihullutus ameriikoista on saanut meilläkin alati vahvenevaa jalansijaa. Meidät villitsee – ei enää ne hullut päivät – vaan Black Friday, marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai- (tämä huomioksi liputuspäiviä suunnitteleville) päivä, joka siis rapakon takana on tuo joulusesongin alkupamaus, vuoden suurin yksittäinen ostospäivä, joka antaa mahdollisuuden saada tuotteita alennettuun hintaan (OMG really?). Kaupat auki aamunkoitosta  yön pimeisiin tunteihin. 

No tästäkin nähdään kuinka markkinavoimat toimii. Todellisuudessa Black Friday on saanut nimensä 1950-luvun liikennehärdelleistä, joissa kiitospäivän jälkeisenä päivänä poliiseilla oli ihan eri kertoimet tehtävien määrissä, ei siitä sen enempää… Sittemmin päivä yhdistettiin kaupankäyntiin, jolloin alkuvuoden punaisella kirjatut tappiot muuttuivat kuin taikaiskusta loppuvuoden mustalla kirjattuihin voittoihin. Joo, maagista ja tuo yksi päivä aikamoisessa keskiössä.

Kyllä noilla meriiteillä ansaitaan myös tämän kokkaajan huomio, siksi julistankin maagisen kohtalokkaan Black Fridayn oman Trompeta de la Mort pizzetteni syntymäpäiväksi. Eikä kannata jättää tosiaankaan vähälle huomiolle tämän kuoleman torven englanninkielistäkään nimeä The Horn of Plenty, jonka täten määrittelen markeeraamaan ah niin mahtavaa mustatorvisienipizzetteni täytettä.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Trompeta de la mort pizzette. Mustatorvisieni on erinomainen ruoan pääraaka-aineena sekä maisteena. Arvostettu sieni ympäri maailmaa. Trompeta de la Mort pizzette, Black Trumpet pizzette, The Horn of Plenty Pizzette, Black Chanterelle Pizzette Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

KOHTALOKAS PIZZETTE

(Trompeta de la mort pizzette) Pizzapohjan ohje seuraavassa postauksessa.

2 dl löyhästi pakattuja pakastettuja mustatorvisieniä
1/2 makeapunasipuli
2 siivua makeaa appelsiinia iso jaffa tms.
oliiviöljyä
papuja
100 g Mozzarellajuustoa
3 rkl porkkana-kurkuma kastiketta
nokare voita paistamiseen
päälle ripaus juustoraastetta
suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmista kukkakaalipizzapohjan taikina (ohje seuraavassa postauksessa)

Makuasioita-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography- Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

Trompeta de la mort pizzette. Mustatorvisieni esiintyy runsaina kasvustoina, kun löydät yhden, löydät yleensä satamaarin. Itseäni onnistaa ainakin vain kuusimetsissä. Sieltä noukin näma kuivakkaannahkaiset torvelot koppaan, ja yleensä kuivatan ne pannulla ennen pakastamista. Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

Jaa pizzataikina puoliksi, ja levitä samalle pellille noin 1 sentin paksuisiksi pizzeteiksi, siisti lusikalla reunat. Paista uunin keskellä 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Kuori punasipuli ja siivuta ohueksi, ja pilko siivut. Lämmitä pannu lieden keskilämmöllä, kuullota sipulit voissa, nosta odottamaan.

Lisää voita pannulle ja paista nopeasti sienet, mausta suolalla ja nosta odottamaan, paista myös papuja muutama minuutti. Levitä ohut kerros hentoa juustoraastetta pizzeteille, lisää porkkanakurkumakastike ja sen päälle kuullotetut sipulit. Seuraavaksi levitä sienet ja pavut.

Leikkaa terävällä veitsellä appelsiinisiivu lohkoja pitkin ja poista kalvot, levitä pizzalle. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja asettele aukkokohtiin. Ripottele vielä päälle kevyesti mustapippuria ja juustoraastetta.

Paista pizzettejä uunin keskilämmössä vielä n 15-20 minuuttia. Paistolämpötila riippuu kukkakaalipizzapohjan kosteudesta ja paksuudesta. Ohuempi ja kuivempi pohja tarvitsee vähemmän paistoaikaa, joten tarkkaile tulosta.

Makuasioita-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography  -Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

Trompeta de la mort pizzette. Kukkakaalipizzapohja sopii tähän kevyeen pizzaan. Jos haluat enemmän ”pizzamaisuutta” lisää juustoraastetta pohjalle ja päälle. Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011