Pienet herkkusienet ovat aina nopea ja helppo ateria, varsinainen  kiireisen viikon pelastaja.

Ja iki-ihanat teriyaki-herkkusienet ne vasta poikaa onkin – nämä naperot kun  pysyvät napakkoina ja maistuvat lähes minkaä ruoan kanssa vaan – jos pidät marinoiduista kasviksista, tämä on sinun ruokalajisi.

Vaikka sienikausi on jo päällä, ja metsistä nousee maukkaita aarteita, ei sitä työpäivän päätteeksi ennätä metsään hortoilemaan ja sieniä etsimään, vaan kannattaa luottaa tässä lähikaupan kylmätiskiin, ja kaapata sieltä mukaan paketti herkkusieniä, ne marinoituvat siinä ajassa, kun laitat ruokaa.

Ja matkaevääksi pieni varoituksen sana: tee kerralla isompi satsi….on meinaan sen verran hyvää että nämä naperot menevät kuin kuumille kiville.

TERIYAKI HERKKUSIENET

200 g pkt pieniä herkkusieniä

Marinadi herkkusienille

• 1,5 rkl Teriyaki-marinadia (klassinen)
• 0,5 rkl Balsamicoa
• 1 rkl oliiviöljyä
• 1/4 rkl omenaviinietikkaa
• 2 valkosipulin kynttä
• 1 tl raastettua inkivääriä
• 1/2 tl rouhittua mustapippuria
• Lohko makeapunasipulia
• 1/2 rkl voita pannulle
• 1/2 tl suolaa

Valmista herkkusienet marinadiin.:

Putsaa sienet sieniharjalla, pese tarvittaessa, lyhennä jalka ja puolita osa sienistä.
Kuumenna puolet voista keskilämmöllä kuumennetulla pannulla ja lisää herkkusienet. Anna paistua kullanruskeiksi, kääntele ja nosta valumaan kanta alaspäin siksi aikaa, kun valmistat marinadin.
Pilko sipulin lohko ja valkosipuli, paista pannulla 2 minuuttia, lisää raastettu inkivääri ja anna kypsyä 2 minuuttia. Lisää sipulien päälle keskenään sekoitetut teriyaki, balsamico, öljy, omenaviinietikka ja mustapippuri. Kypsennä kunnes karamellisoituu, lisää lopuksi 1/2 tl suolaa.
Kumoa herkkusienet kulhoon ja kaada marinadi päälle, sekoita. Laita kansi päälle jäähdytä ja laita kylmään vähintään 1 tunniksi.

Tarjoa ruoan lisukkeena. Näiden kanssa pelkät potutkin maistuvat taivaalliselta.

Nappaa tästä ohje pottuja marinoitujen herkkusienten ja porkkana-villivihanneshöystön kera.