Pehmeän happaman makeana viikuna sopii hienosti jälkiruokiin ja
tuoretta viikunan hedelmää voipi napostella sellaisenaan,
ehkäpä pienellä sitruunankuoriraasteella mauustetulla
kermavaahtonokareella kruunaten. Mutta todellisen aatelisen viikunasta
tekee sinihomejuusto, ne muodostavat yhdessä sellaisen makuparin
ettei paremmasta väliä.

täytetyt-viikunat - makujen aatelia

Sinihomejuustolla täytettyjen viikunoiden kyytipojaksi sopii vuosikertaportviini. Täytetyt viikunat. Portviinin alkoholipitoinen ja monitasoinen makeus kesyttää suolaisen juuston suunmukaiseksi.Makuasioita Food blog since 2011 ©Jaana Ahjokangas

SINIHOMEJUUSTOLLA TÄYTETYT VIIKUNAT

varaa 1 viikuna / henkilö

viikunoita
sinihomejuustoa
pihlajanmarjahilloa,
tai mustaviinimarjamarmeladia,
tai mätiä

lisäksi yrttejä ja kräkkereitä tai keksejä.

Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 - Makuasioita Food blog since 2011 ©Jaana Ahjokangas

Pehmeän happaman makeana viikuna sopii hienosti jälkiruokiin ja tuoretta viikunan hedelmää voipi napostella sellaisenaan, ehkäpä pienellä sitruunankuoriraasteella maustetulla kermavaahtonokareella kruunaten. Mutta todellisen aatelisen viikunasta tekee sinihomejuusto, ne muodostavat yhdessä sellaisen makuparin ettei paremmasta väliä. Makuasioita ©Jaana Ahjokangas

 

Käsittele arkoja viikunoita varoen, viikunat syödään kuorineen,
joten pese hedelmä varovaisesti.
Leikkaa viikunaan ristiviillot, ei liian leveälti, ettei hedelmä leviä täytteen painosta.

Musrskaa sinihomejuustoa vähän ja sekoita joukkoon halutessasi tilkka
ranskankermaa,niin täyte on helpompi annostella viikunaan.

Laita lisäksi hapanta hilloa tai mätiä,
käytin pihlajanmarjahilloa, ja se täydensi hienosti viikunan makeutta ja
sinihomejuuston suolaisuutta.

Asettele leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla
225 asteessa, kunnes täyte sulaa, eli noin 10 minuuttia.

Sinihomejuustolla täytettyjen viikunoiden kyytipojaksi sopii vuosikertaportviini.
Portviinin alkoholipitoinen ja monitasoinen makeus kesyttää suolaisen juuston suunmukaiseksi.
Hieman miedompien sinihomejuustojen kanssa voi maistaa myös makeita jalohomeen synnyttämiä
valkoviinejä kuten beerenauslesea tai trockenbeerenausleseä.