Se on marjatorttua – ja ollaan hyvän äärellä.

Punaviinimarja on satoisanihana herkkumarja. Kotimaisista marjoista voisi sanoa, että neovat todellakin maailman parhaita. Niin kuin tämäkin iiihanan kirpeä punainen viinimarja. Voiko satoisampaa herkkua löytää – puskat pullistelivat punaisuuttaan, kun sadonkorjuun aika koitti. Ikävä kyllä satoa oli korjaamassa myös räksät - tuo tuhoisa armada kovaäänisiä kailottajia. No - niillä ei kyl ollut mitään jakoa meidän marjoihin – sen verran kovanluokan pelotteita oli viritelty pitkin poikin.

Punaviinimarja on satoisanihana herkkumarja.
Kotimaisista marjoista voisi sanoa, että neovat todellakin maailman parhaita. Niin kuin tämäkin iiihanan kirpeä punainen viinimarja. Voiko satoisampaa herkkua löytää – puskat pullistelivat punaisuuttaan, kun sadonkorjuun aika koitti. Ikävä kyllä satoa oli korjaamassa myös räksät – tuo tuhoisa armada kovaäänisiä kailottajia. No – niillä ei kyl ollut mitään jakoa meidän marjoihin – sen verran kovanluokan pelotteita oli viritelty pitkin poikin.


MARJATORTTUA

Ja taas sitä rahkaa vai? – jo vain, koska pidän itse enemmän kevyemmästä maitorahkasta,  jos haluat tuorejuustoisemman vaihtoehdon, mikään ei estä vaihtamasta rahkan sijalle tuorejuustoa.

Punaviinimarjaa ja mustikkaa torttuun. Marjat sisältävät hulppeat määrät vapaita happiradikaaleja sieppaavia antioksidantteja ja siten estävät solujen hapettumisen. Myös punaviinimarjat ovat täynnänsä flavonoideja, muun muassa antosyaaneja, jotka näkyvät kuvassakin väriaineena.

Punaviinimarjaa ja mustikkaa torttuun.
Marjat sisältävät hulppeat määrät vapaita happiradikaaleja sieppaavia antioksidantteja ja siten estävät solujen hapettumisen. Myös punaviinimarjat ovat täynnänsä flavonoideja, muun muassa kuvassakin väriaineena näkyviä antosyaaneja.

Tämä on siittä helppo pohja, ettei tässä tarvita vatkailla ja sekoitella kovinkaan paljon, vaan humps ja lumps kaikki keskenään sekaisin, hetki kylmässä ja sitten vuokaan, täytteet päälle ja uuniin. Jauhot voit itse valita, käyttää kokonaan vehnäjauhoja, tai korvata osan kaurahiutaleista ohrahiutaleilla.

Tällä kertaa marjatortussa se on sitten sekä kermaa, että rahkaa, kananmuna, hiukan makeutta ja vaniljaa, siinä on hyvän aineet kasassa.
Kurkkaa ohjeita vaikka täältä:

MAKEAA VAI KIPAKKAA KIRSIKKAA TORTTUUN

Myös tätä mainiota versiota kannattaa koklata:

UPEA JA NOPEA MANSIKKA-RAPARPERITORTTU

MAMMAN MUSTIKKATORTTU

MUSTIKKATORTTUA – hyvän äärelle pääset tästä:

MUSTIKKATORTUSSA MAISTUU RAHKA

MUSTIKKAPIIRAKKAA – KOKO PÄIVÄN

Marjatortun voi myös tehdä galetten malliin, kurkkaappa tätä mainiota ohjetta:

PERSIKKA-PUOLUKKAGALETTE KATOAA KERTAKATSOMALLA

Entäpä Tarte tatin – maailman suosituin omenapiiras? kokeile tämän helpon ohjeen kanssa:

KUN MIELESI TEKEE JOTAIN HYVÄÄ, OTA LEIPOMUKSET ESIIN JA YKSI, KAKSI KOLME EIKUN NELJÄ OMENAA