Tämän maanantaipäivän mocktailmanian  juoma on hedelmäinen vaaleanpunaiseen vivahtava aromaattinen  syreeninkukkajuoma, jonka syreeninkukkasiirapin ybermakeus saa vastapotkua happaman ja karvaan kautta sitruunan  ja kivennäisveden pirskahtelusta. Appelsiinimehu toisena makeampana komponenttina tasapainottaa makumaailmaa.

SYREENINKUKKA-MOCKTAIL

Hedelmäinen mocktail on nautittavuuden huippu – suoranaista arjen luksusta. Ja miten mahtavaa tietää, että vain oma mielikuvitus on rajoittamassa näiden reseptien tehtailua. Mocktaileissa on myös oiva tilaisuus testailla kuinka saa erilaiset makumaailmat täydentämään toisiaan, parhaat makuyhdistelmät syntyvätkin perusmakujen sopivasta tasapainosta, jonka koemme makunystyröitämmen herättelevänä elämyksenä.

Mutta nyt asiaan, eli helmeilevän syreenimocktailin pariin

NÄITÄ TARVITSET

• 1 dl  vasta puristettua sitruunamehua
• 2-4 rkl syreeninkukkasiirappia (ohje lopussa)
• 2 rkl appelsiinimehua
• sitruunakivennäisvettä

Purista appelsiini ja sitruunamehu, kaada sekoitusastiaan. Lisää syreeninkukkasiirappi välillä sekoittaen ja maistellen.
Kaada seos laseihin, lisää syreeninkukkajääkuutiot ja lisää kivennäisvesi.
Koristele syreeninkukilla.

SYREENINKUKKASIIRAPPI

• 1 litra irrallisia yksittäisiä syreenin pikkukukkia,
• 5 dl sokeria
• 6 dl vettä
• 2 luomusitruunaa

Huuhtele syreeninkukat hyvin ja kaada kulhoon. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää sokeri, sekoita kunnes sokeri sulaa. Nosta syrjään jäähtymään alle 50 asteiseksi. Pese sitruunat hyvin ja  lisää veteen toisen sitruunan mehua 4 rkl. Viipaloi toinen sitruuna ohuiksi siivuiksi ja asettele kulhossa olevien syreeninkukkien päälle. Kaada vesi varoen kaikkien päälle painele sitruunaviipaleita, jotta peittyvät veteen. Anna olla pöydällä, kunnes jäähtynyt ja laita sitten jääkaappiin 3 päiväksi. Siirappia voi tosin jo käyttää seuraavanakin päivänä, mutta 3-4 päivässä kaikki maut uuttuvat ja maku on aivan ihana.

Käytä makusiirappina juomissa ja jälkiruoissa. Myös kakunkostukkeena ja kermavaahdon maustajana verraton, tuo todellisen yllätuksen muassaan.

Pakasta osa mehusta ja annoksia varten jäädytä siirappia jääpalarasioissa.

 

Kurkkaa myös toine maistuva moctail-resepti blogista

MUSTIKKAMOCTAIL