Joulunalusajan lukemiseksi ja tunnelman virittäjäksi sopii vaikka Mari Moilasen ruoka-ja muuhun lahjatouhuun keskittyvä Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä-kirja. Tämä kirja ei kertakatsomalla kulu, vaan säilyttää arvonsa tulevienkin joulujen tunnelmanvirittäjänä

SYÖTÄVIÄ VIETÄVIÄ LAHJOJA KEITTIÖSTÄ

Viktoriaaniselta vivahtava ja violettia henkivä kirja tarjoaa niin katselunautintoja, kuin kuuteen lukuun jaetun ideapankin leivotuista, säilötyistä, makeista, mausteisista, tai suolaisista vietävistä lahjaksi, illanistujaisiin tai ystävälle pukinkonttiin.

Sisällysluettelo on selkeä ja antaa hyvän kuvan kirjan tarjonnasta. Kirja antaa vinkkiä siitä, millainen olisi hyvä ruokalahja, miten saisi ruokalahjaan mukaan ripauksen persoonallista otetta ja twistiä. Esimerkiksi lahjana voisi antaa jänniä säilöttyjä herkkuja, joissa avautuukin mainio tilaisuus hyödyntää tuontihedelmien erilaisia käyttötapoja tavanomaisen satokausisäilönnän piristykseksenä ja wau-efektin luojana.

Koska minulla on juuri piparkakkukausi meneillään, ja olenkin äitini vanhoja ohjeita apuna käyttäen testaillut lukuisia reseptejä keskiaikaisista versioista lähtien, tutustun mielenkiinnolla Moilasen spelttipipareihin ja kaurakrakkereihin – jotka tosin ulkonäöstään huolimatta totesin kuuluvankin paremminkin sinne näkkileipäosastoon – mutta inkivääri-chaiteen kanssa sain niistä oikein makoisan iltapalan.

Kaurakrakkerit, Moilanen: Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä. Vaihteeksi suolaisempaa piparia pöytään. Kokeile kaurakrakkereitä mustaherukkahyytelön ja lämmittävän mausteteen kanssa.

Kaurakrakkerit, Moilanen: Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä.
Vaihteeksi suolaisempaa piparia pöytään. Kokeile kaurakrakkereitä mustaherukkahyytelön ja lämmittävän mausteteen kanssa.

EIKÄ PELKÄSTÄÄN RUOKALAHJOJA

Tosiaankaan tämän kirjan kanssa ei jää yksin – sen jälkeen kun askareet on tehty ja makoisa tryffeli syöty, kirja tarjoaa vielä pitkään ideoita persoonallisiin kääreisiin ja paketteihin. Voisinkin luonnehtia virikkeistä 144-sivuista Syötäviä vietäviä-kirjaa hyväksi tietopaketiksi itse kullekin, vaikka hyväksi lahjaksi itselliseen elämiseen asettuvalle nuorelle .

Kirjailija: Mari Moilanen
Kirja:  Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä
Sivuja: 144
Kustantaja: Kirjapaja
ISBN: 978-952-288-488-6
Mistä: Arvostelukappale saatu kustantajalta
Kuinka monta tähteä (0-5) ****