Suklaavanukas ilman liivatetta, kyllä näin se käy.
Aina silloin tällöin tekee mieli herkutella, ja mielellään sen suokin,
kun on mitä mahtavampia aineksia siihen tarjolla kauppojen hyllyllä
ja joskus niitä raaskii kotiinkin hankkia.

Kuten nyt esimerkiksi kookosmaito.
Olen aina pitänyt sitä suomalaisen näkökulmasta hieman ”humpuukina”,
sillä mitä nyt millään kookosmaidolla tekee, kun pellot on väärällään
lypsäviä lehmiä? no joo, ainahan sitä voi kokeilla, ja kun kokeilin,
pidin tuotteesta.
Ja thän makoisaan herkkuun sitä on myös lisätty:

Suklaavanukasta itämaisella vivahteella, vassokuu:

Jaana Ahjokangas_makuasiat.fi

 

SUKLAAVANUKAS

makoisaan kookosmaitopohjaan
2 rkl vaahterasiirappia (tai jotain muuta mieleistä siirappia)
2 rkl kaakaojauhetta
125g prk kreikkalaista jogurttia
1,5 dl kookosmaitoa
1 tl vaniljaekstraktia

Jaana Ahjokangas_makuasiat.fi
Koristeluun mansikkaa ja suklaa-lastuja
Sekoita siirappi ja kaakao kulhossa massaksi, lisää joukkoon jogurtti ja sekoita uudelleen,
lisää  vanilja ja kookosmaito, sekoita vielä kerran hyvin.
Lusikoi seos pienehköihin laseihin tai kuppeihin. Laita kylmään 4 tunniksi.
Koristele suklaarippusilla ja mansikalla.

Jaana Ahjokangas_makuasiat.fi