Tässäpä mainio pikaruoka, niin tavallista, mutta sitäkin makoisampaa,
siskonmakkarasoppaa
runsailla kasviksilla höystettynä.
Ja valmista tulee alle puolessa tunnissa.

Sopan voi tehdä tuoreiden vihannesten ja juuresten kanssa,
mutta aivan yhtä hyvää tulee,
kun ostaa puolen kilon pakastepussin,
jossa on parsakaalta ja porkkanaa.

SISKONMAKKARASOPPA

1 pkt, noin 400 g siskonmakkaraa
1,5 l vettä
2 porkkanaa
3 perunaa
puolikas parsakaali
pätkä purjoa
(1 sipuli)

lihaliemikuutio
mustapippuria
persiljaa koristeeksi

Pese ja kuori perunat ja porkkanat, kuutioi ja laita kiehumaan, lisää lihaliemikuutio ja pippuri.
Putsaa purjo tai sipuli, viipaloi suikaleiksi ja pätki parsakaalin kukinnot.
Siskonmakkarat ovat ketjussa, joten leikkaa saksilla irti toisistaan ja purista pieniä klönttejä
suoraan kiehuvaan liemeen. Lisää loput mausteet ja tarkista suola. Siskonmakkarat ja lihaliemi
ovat hyvin suolaisia, joten lisäsuolaa ei tarvinne.

Keitto on valmista, mutta maksu paranee, mikäli maltat antaa sen hautua jonkin aikaa kannen alla.