siemennäkkäri on meinaan kaikkien huulilla

Itselleni tämä osui Myllyn Paras-reseptiklubin kautta. Vaikka koenkin rapeakuoriset leivät ennemminkin teräväreunaisiksi, nämä menivät kyllä meillä kuin kuumille kiville.

Makuasioita - on ammattivalokuvaaja ja ruokabloggaaja Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011

Siemennäkkäri.
Siemennäkkärin ohje löytyy Myllyn Paras reseptihausta.

Ohjeita on netti pullollaan, joten tarkempaa värssyä ei liene tähän tarpeen rustata. Linkistä pääsee Myllyn Paras reseptivihkoon, josta tämän nappasin.

Makuasioita - on ammattivalokuvaaja ja ruokabloggaaja Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

Siemennäkkäri uuniin menossa

Mutta summa summarum, tähän hyväkkääseen tulee erilaisia hiuteleita, leseitä, jauhoja, pellavan siemeniä, auringonkukan siemeniä, karpaloita, chiaa, anista, vettä, öljyä, hunajaa ja hännänhuipuksi seesamin siemeniä.

Kannattaa muuten leikata näkkärilevy sopiviksi paloiksi jo ennen uuniin laittoa. Sitten ei tarvi muuta kuin taitella palat pöytään.

Reseptin ominaisuudet
runsaskuituinen, kasvisruokavalio (lakto-ovo), laktoositon, kananmunaton, maidoton.

Siemennäkkäri ©Jaana Ahjokangas Makuasioita-ruokablogi

Siemennäkkäri pitäisi kuulua jokapojan ruokavalioon – hep, tämähän sopii ihan huoneentauluksi tuleville ja näkeville.