RAHKALETUT, HÄMÄRIEN TALVI-ILTOJEN PELASTUS

Venäläiset ohukkaat, kotoisasti rahkaletut – joita myös syrnikeiksi kuuluu kutsuttavan,
on mainio herkku, kun haluaa hyvää, mutta sokerin  ja vehnäjauhojen karttaminen estää
suuremmat sortumiset.

Tattarijauhot toimivat maitorahkan kanssa oikein hyvin, letuista tulee hieman rusehtavia,
mutta sen minkä ulkonäössä häviää, sen muhevassa maussa voittaa.

rahkaletut, makuasioita-ruokablogi

NÄITÄ TARVITSET RAHKALETTUIHIN

3 rkl tattarijauhoja
3 munaa
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria

rahkaletut, makuasioita-ruokablogi
Tarjoa  venäläiset rahkaohukkaat esimerkiksi mustikoiden kera.

Jos haluat nähdä hieman vaivaa, niin hilloa kevyesti osa mustikoista ja
kiehauta pienen sokerimäärän ja tähtianiksen kanssa.
Anna jäähtyä, lisää kokonaiset mustikat joukkoon ja aseta tarjolle.

rahkaletut, makuasioita-ruokablogi

Tarjoa kreppien kanssa makeaa jälkiruokaviiniä, esimerkiksi Finnviini Samettia .
Se on ruoalle tarpeeksi makea ja makumaailmaltaan kuitenkin kukkaisen hento ja
runsaan mustikkainen
täydentämään tarvittaessa juhlavammaksi tärkättyä ohukaisjälkiruokaa.