PURJO-PERUNAKEITTO
2 isoa perunaa
20 cm pala Purjoa
7 dl vettä
2,tl sitruunamehua

 

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

 

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi
Ripaus suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää
Loraus kermaa ja ripaus juustoraastetta
Pinnalle paistettuja perunankuoria ja kevätsipulisilppua
Pese hyvin perunat ja kuori, pilko kattilaan.
Halkaise purjo ja pese hyvin, pilko kattilaan.
Lisää mausteet, kerma ja juusto vasta kypsymisen loppuvaiheessa.
Kun perunat ovat pehmeitä, soseuta keitto, lisää kerma ja juustoraaste, kiehauta vielä
Koristele rapeiksi paistetuilla perunankuorisuikaleilla ja raikkaalla kevätsipulisilpulla.

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi