Minä sitten rakastan tuon punakaalin tummanpuhuvaa sinipunervaa väriä, kuulinkin että punakaalin väriin vaikuttaa maaperän happamuus, joka puolestaan vaikuttaa antosyaaneihin, joista väri siis johtuu. Eli mitä emäksisempää maaperä on, sitä sinisempi kaali ja happamilla mailla kaalinpäät ovat puolestaan punertavan kukertavia.

punakaalisalaatti_makuasioita.fi

 

Mutta mutta, pelkästään väri ei ole syynä siihen, että meidän pöydässä on kohtuullisen usein punakaalta eri muodoissa. Vaan syynä on maku. Punakaali on aivan mahtavan makuinen ja sopii hienosti niin omenoiden, puolukoiden tai muun happaman, kuten viinietikan kanssa. Tässä pieni resepti punakaalisalaatista, jota pehmentää kreikkalainen jogurtti, makeuttaa fariinisokeri ja happamoittaa sitruunamehu. Aivan ihanaa vaikka liharuokien kera.

 

punakaalisalaatti_makuasioita.fi

 PUNAKAALISALAATTI

250g punakaalia
200g kreikkalaista jogurttia
2 omenaa
1 rkl sitruunamehua
1,5 tl fariinisokeria
1/2 tl mustapippurirouhetta

Suikaloi punakaali ohueksi esim juustohöylällä.
Lisää pieniksi paloiksi leikattu ja kuoritut omenat, jogurtti ja mausteet.
Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi, mielellään vaikka yön yli.

 

punakaalisalaatti_makuasioita.fi