Kyllä vain, tähteistä tähdeksi -täsmäisku ruokahävikille. Näpsäkkä ateria syntyy uunituoreesta punajuuririeskasta, lohkoperunoista ja palsternakkadipistä.
Ja mikä parasta, pääruoka-ainekset on jo puolivalmiina jääkaapissa.

Paistetut lohkoperunat ovat n-i-i-n hyviä. Potut voi paistaa pannulla tai nakkaa uuniin.

Paistetut lohkoperunat ovat n-i-i-n hyviä. Potut voi paistaa pannulla tai nakkaa uuniin.

PUNAJUURIRIESKAA JA LOHKOPERUNOITA

• 4 keitettyä kylmää perunaa
• 5 dl kaurapuuroa
• 1 keitetty punajuuri (myös raaka sopii hyvin)
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl suolaa
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 40 g sulatettua voita
• 5 dl piimää
• 1 prk kermaviiliä
• 1 keskikokoinen palsternakka
• 1 dl maustevihanneksia, kuten • korianteri, persilja, kirveli

Punajuuri mehevöittää rieskan. Parasta nauttia lämpimänä.

Punajuuri mehevöittää rieskan. Parasta nauttia lämpimänä.

PUNAJUURIRIESKA

Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää piimään sekoitettu kaurapuuro, voi ja punajuuriraaste.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa kypsäksi n 20-30 minuuttia.

LOHKOPOTUT

Rieskan paistuessa lohko kylmät keitetyt perunat ja paista pannulla kauniin ruskeaksi.
Tarjoa mehevän palsternakkalisukkeen kanssa.

Palsternakkalisukkeen ohjeen saat täältä 

Punajuuririeskaa japalsternakka-salsaa. Mausta palsternakka-lisuke erilaisin tuoreyrtein ja tarjoa vatsan täytteeksi paistettuja lohkoperunoita. Nam

Punajuuririeskaa japalsternakka-salsaa. Mausta palsternakka-lisuke erilaisin tuoreyrtein ja tarjoa vatsan täytteeksi paistettuja lohkoperunoita. Nam

TÄHÄN TANGOON TARVITAAN KOLME