PORSAAN KASLERPAISTI

Porsaan niska on pataruokaa parhaimmillaan.
Vaikka se vaatii pitkän kypsyttelyajan, niin se

kannattaa, sillä odotus palkitaan mahtavan murealla tuntumalla ja
kielen mennessään vievällä maulla.

Parhaiten haudutus onnistuu uunissa matalassa lämpötilassa.

Mausta liha jo edellisenä päivänä, niin saat maut kohdilleen.
Lisää lihalle kyytipojhaksi juurevaa l
ähiruokaa, vuoan täydeltä kotimaisia juureksia.

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

PORSAAN KASSLER

800-1000g porsaan niskapaistia
2 sipulia
1 punajuuri
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 laakerinlehti
mustapippuria kokonaisena ja suolaa

1 lihaliemikuutio
1 tl rosmariinia
1 tl kurkumaa
1l vettä

Laita vuokaan lihapalat ja mausteet päälle, hiero käsin mausteet lihaan,
lisää kuoritut ja reiluiksi lohkoiksi pilkotut sipulit ja juurekset. Laita kansi päälle ja
anna maustua useampi tunti, mieluummin seuraavaan päivään.

Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön, kiehauta vesi lihaliemikuution
kanssa ja kaada lihojen päälle, se sulkee lihassyyt. Älä peitä koko lihaa nesteeseen,
näin saat maistuvan rapean pinnan.

Paista noin 100 asteessa n. 3-4 tuntia Laita kansi päälle puolessa välissä,
ettei liha pääse kuivumaan. Siivilöi paistoliemi ja valmista siitä kastike.

Leikkaa kypsä ja vähän jo jäähtynyt liha siivuiksi tarjoa perunoiden kera.

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi