Makoisa – ja rapea, jos niin haluaa – pizzapohja syntyy mukavasti kukkakaalista, kananmunasta, mantelijauhosta ja vähäisestä määrästä mozzarellajuustoa (kotijuustokin käy). Tämä sopii myös gluteenittomalla oleville. Kiva, että näitä kukkakaalipizzapohja-ideoita on jo muutaman vuoden löytynyt tuolta karppaus-maailmasta, jossa muuten pikkasta vaille muutama mainio ohje poikineen -edelläkävijöitä koko sakki, etten paremmin sanois. 

Trompeta de la mort pizzetelle:

PIZZAPOHJA KUKKAKAALISTA

1 mojova kukkakaalinpää
+ keitinvettä
2 kananmunaa
1/2 dl mantelijauhoa
1/2 mozzarellajuustosta
1/2 tl suolaa

Kukkakaalin valutukseen puhdas ohut keittiöpyyhe, tai juustoharso

Lohko kukkakaali palasiksi ja höyrytä kukinnot kypsiksi. Laita lävikköön valumaan. Nosta hieman jäähtyneenä keittiöliinalle, ota liinan liepeet käteesi ja purista kukkakaalimassa melko kuivakkaaksi.

Sekoita kukkakaali, munat, juusto ja mantelijauhe kulhossa. Muotoile pellille leivinpaperin päälle yksi iso pizza tai kaksi pientä. Pohja voi olla noin 1 sentin paksuinen. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota uunista ja lisää täytteet.

Pizzapohjan esipaistamiseen vaikuttaa massan kosteus, ihan kuivaksi sitä ei kuitenkaan kannata tässä vaiheessa päästää, se kostautuu sitten korppuna lopputulemassa – ja sitähän me emme suinkaan ole hakemassa.
Jatka makoisaan mustatorvisienipizzaan tästä Trompeta de la Mort-pizzette

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Mustatorvisieni esiintyy runsaina kasvustoina, kun löydät yhden, löydät yleensä satamaarin. Itseäni onnistaa ainakin vain kuusimetsissä. Sieltä noukin näma kuivakkaannahkaiset torvelot koppaan, ja yleensä kuivatan ne pannulla ennen pakastamista.

Idean ihanaiseen pizzapohjaan olen adaptoinut Primagirlin resepteistä. Olen hieman muokannut kukkakaalipizzapohjaa sen verran, että vähensin mozzarellajuuston määrää tuntuvasti, eikä tuo mainittavasti vaikuttanut pohjan lopputulemaan, voisi jopa jättää kokonaan pois.