Perunasalaatti on jäänyt makumuistoihini, ja usein sitä teenkin. Tässä nykyaikaistettu versio vanhasta koulun köksä-tunnilla oppimastani reseptistä, joka on mielestäni kaikkien perunasalaattien äiti – kaunis katsella ja makoisa maistella.

Perunasalaatti tvistillä. Perunasalaatti on jäänyt makumuistoihini, ja usein sitä teenkin. Tässä nykyaikaistettu versio vanhasta koulun köksä-tunnilla oppimastani reseptistä, joka on mielestäni kaikkien perunasalaattien äiti – kaunis katsella ja makoisa maistella.

Perunasalaatti tvistillä. Perunasalaatti on jäänyt makumuistoihini, ja usein sitä teenkin. Tässä nykyaikaistettu versio vanhasta koulun köksä-tunnilla oppimastani reseptistä, joka on mielestäni kaikkien perunasalaattien äiti – kaunis katsella ja makoisa maistella.


PERUNASALAATTI TVISTILLÄ

Olen tässä blogissa aiemminkin tuonut esiin köksän opettajani vaikutusta käsitteeseeni suomalaisesta ruoasta, eikä PERUNASALAATTI ole poikkeus. Se tuntui olevan yksi lisukemaailman kulmakivistä, nimittäin ennen normiarkiruokaan kuului elimellisesti lämmin ruoka, lämmin lisuke, kylmä lisuke ja jälkiruoka. Aina. Sekä tietenkin leivät tumma ja vaalea, piimä ja maito sekä kotikalja tai mehu. Tämän määrän äiti-ihmiset askaroivat perheelleen töiden jälkeen – tietty siihen oli myös muilla perheen jäsenillä velvollisuus osallistua muutenkin kuin syömämielellä.

Perunasalaatti maistuu

Perunasalaatti maistuu

Perunasalaatti on jäänyt makumuistoihini, ja usein sitä teenkin. Tässä nykyaikaistettu versio vanhasta koulun köksä-tunnilla oppimastani reseptistä, jossa majoneesikastikkeen tilalla käytettiin valkokastiketta, mikä onkin oiva ratkaisu vielä näinä päivinä, tosin tähän käsillä olevaan salaattiin laitan kermaviiliä, joka on vieläkin kevyempi ja nopeampi vaihtoehto.

Perunasalaattia tulossa

Perunasalaattia tulossa –salaattiainekset kasassa –ei muutaku hommiin

samainen ohje täällä:

VANHAN AJAN PERUNASALAATTI

http://makuasioita.fi/vanhan-ajan-perunasalaatti/