VIHREÄÄ PARSAA VOISSA PAISTEETUNA

Tässä se taas on, kevään armaan airut, köyhän miehen parsa eli vihreä tankoparsa.
Se raikkaamman, tuoreemman ja ah niin paljon paremman makuinen itu, mitä maa voi syövereistään tarjota. Me like.

Ensimmäiset parsat popsasen all by myself . Ja tietty sillä kaikista simppeleimmällä tavalla valmistettuna – ilman hienostelevia kastikkeita. Mut hei, täähän onkin se köyhänmiehen versio – joten ei, ei tarvi pingottaa. Tässäkään.

Laakealle valurautapannulle nokare hyvää keltasta suomalaista luomuvoita, tilkka vettä, hippunen suolaa ja sitruunamehua. Nakkaa ohuelti veitsen kärjellä raaputetut  (joo, katkaise vaan kantaosaa muutama sentti) parsat pannulle tupsut reunaa kohti. Kansi päälle – 3 minsaa – kääntö -3 minsaa – lautaselle.
Nosta parsat lautaselle. Nakkaa vielä pannulle loppuun rasvaan rapsakoitumaan muutama ohut leipäviipale, sillä aikaa, kun ehkä murennat ruokalusikallisen sinihomejuustoa parsan päälle ja kaadat kyytipojaksi raikasta vettä.
Ja kyllä, tämä tämä on to-del-la-kin sen sortin kulinaristista plaatua, josta en luovu. Mistään hinnasta.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Ensimmäiset parsat popsasen all by myself ja tietty sillä kaikista simppeleimmällä tavalla valmistettuna – ilman hienostelevia kastikkeita.