Pannacotta – tuo ihana helppo herkku, jonka koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

PANNACOTTA

Helppo klassikkoruoka sunnuntaipäivän jälkkäriksi
– ja mikä parasta, onnistuu hienosti ilman liivatetta.
 Tämä annos on kahdelle.

Ainekset

• 2 dl kermaa, punaista maitoa tai kevytmaitoa

• 3 rkl (3x15g) hyytelösokeria

• 3 tippaa vanilja-aromia

jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Ihanaa mpannacottaa maustaa niin syötävät kukat kuin marjat ja hedelmät.

Ohje

Kaada kerma ja sokeri paksupohjaiseen kasariin, lämmitä kasiaria keskilämmöllä kiehumispisteeseen asti ja käännä levy pois päältä. anna helmeillä levylä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

Ota kasari pois levyltä, anna jäähtyä hetki ja kaada annosmaljoihin, jos käytät lasisia maljoja, pidä teräslusikka lämmönjohtimena maljassa kun kaadat kuumaa maitoa maljaan, näin lasi ei vahingossakaan halkea.

Anna jäähtyä työpöydällä, ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli, tarjoa marjojen, hedelmien ja syötävien kukkien kanssa.

jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Jos haluaa harjoitella jälkiruokataidetta ja koristelua, pannacotta on siinä mitä mainioin kumppani. Kun teet siitä tarpeeksi tujua, sitä voi leikata, kumota lautaselle ja koristella – vain mielikuvitus on rajana ja tämän herkun kanssa sitä mielikuvistusta on helppo venyttää.

Haluatko lissä vaihtoehtoja – Kurkkaa myös liivatelehdellä tehty mansikka-panncotta