PIIRASTA PIHLAJANMARJOISTA

CLAFOUTISKO? NO EI TODELLAKAAN, eihän siinä ole kirsikoita. se on kuule flognarde – ilakoi ystäväni seinän toisella puolella. olinhan tohkeissani esitellyt kuinka olen nyt tekemässä periranskalaista pannukakkua ja tietenkin mielihedelmistäni.

Omena-pihlajanmarja-piiras-makuasioita.fi-Jaana Ahjokangas Photography

Päiväkirjaperiaatteella kun mennään, niin kehnokin kelpaa, kun se on omaa.

– Ei ei ei, ensinnäkään clafoutis ei ole pannukakku, ja toisekseen, jos se ei ole tehty kirsikoista, se ei silloinkaan ole clafoutis. –  Joo joo, uskotaan –  Siispä työn alla ja tarjolla siis jälkiruoka, pihlajanmarja-omena flognarde  mikäli haluaisin tuon piiraan ranskalaisittain nimetä.

Olin innoissani, minua ei tarvitse kahta kertaa käskeä tekemään piiraita, ne ovat herkkua, vaikka eivät ylläkään konditoriatasolle, tuskin edes blogitasolle, mutta päiväkirjaperiaatteella kun mennään, niin kehnokin kelpaa, kun se on omaa.

Omena-pihlajanmarja-piiras-makuasioita.fi-Jaana Ahjokangas Photography

Mahtava syksyinen jälkiruoka – Omena-pihlajanmarja piiras – muhevien omenoiden ja kirpsakanhappamien pihlajanmarjojen liiton sinetöi vaniljakastike. Umum nam

Tähän piiraaseen tarvitaan siis kananmunia, sokeria, vehnäjauhoa, leivinjauhetta hippunen suolaa. Nesteeksi maitoa tai kermaa ja täytteeseen tällä kertaa pihlajanmarja-omenahilloa pihlajan marjoja ja omenoita. Myös vuoka olis kätevä, itse käytin 24 senttistä ja sillä mentiin.

Pihlajanmarja-omenapiiras

• 2 omenaa
• pihlajanmarja-omenahilloa
• 2 kananmunaa
• 1/2 dl sokeria
• 1 tl leivinjauhe
• 1 dl vehnäjauho
• 1/2 tl ruususuolaa
• 2 dl maitoa tai kermaa

Tarjoiluun

• pihlajanmarjoja
• tomusokeria
• vaniljakastiketta

Laita leivinpaperi pyöreän n 24 cm vuokaan.
Kuori ja lohko omenat, lado vuokaan leivinpaperin päälle.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi, sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos ja lopuksi sekoita joukkoona maito ja suola.
Kaada seos omanalohkojen päälle ja tiputtele harvakseltaan omena-pihlajanmarjahilloa seoksen päälle

Paista uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia.

Koristele pihlajanmarjoilla ja tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kera.

Omena-pihlajanmarja-piiras-makuasioita.fi-Jaana Ahjokangas Photography

Omena-pihlajanmarja-piiras – Makuasioita Food blog since 2011 ©Jaana Ahjokangas

Mikäli haluat juhlistaa tilaisuutta kahvin tai mehun sijasta viinillä, voisi omenaisen herkun kanssa sopia esimerkiksi laadukas tokaiji tai makea cream sherry, kannattaa kokeilla.

Omena-pihlajanmarja-piiras-makuasioita.fi-Jaana Ahjokangas Photography

Omena-pihlajanmarja-piiras – Makuasioita Food blog since 2011 ©Jaana Ahjokangas.