Tässä köyhänmiehen lasagnessa maissirullat kätkevät pinaatin ja lehtikaalin kruunaaman mustapaputäytteen, terää sapuskaan tuo tomaattinen chilikastike.

KÖYHÄNMIEHEN LASAGNE

Mustapapu-juusto-pinaatti-lehtikaali täytteiset maissikääryleet tomaattisessa chilikastikkeessa, näitä tarvitset:

• 10 maissitortillaa joko valmista tai itsetehtyä
• Mustapapu-juustotäyte (ohje alla)
• Tomaattinen chilikastike (ohje alla)

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen
Valmista mustapapu-täytteen ainekset ja jätä valmis täyte odottamaan.
Valmista tomaattikastike, ja levitä n 1 dl kastketta vuoan pohjalle.

Lämmitä hieman maissitortilloja esim mikrossa 3 kerrallaan (etteivät mene rikki täytettäessä),  pidä tortillaa kämmenellä ja laita n 1/2 dl mustapaputäytettä tortillalle, kääräise liepeet päälle ja laita rulla vuokaan ehjäpuoli ylöspäin.

Tee näin kaikille lopuille 9:lle tortillalle.
Levitä loput tomaattikastikkeesta tortillojen päälle  ja lopuksi levitä vielä juustoraaste.

Laita vuoka uuniin ja anna olla kunnes juustoraaste on saanut väriä, noin 25-35 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna hieman jäähtyä. Sekoita ranskankerma + vesi ja levitä vuoan päälle, tee samoin punasipulisilpulle  ja koriaterille.

Mustapapu-juustotäyte tortilloille

• 2 dl kypsää keitettyä mustapapuja
• 2 keskikokoista pottua keitettynä ja muussattuna
• 1 rkl hunajaa tai 1  keitetty porkkana muussattuna
• 1 dl juustoraastetta
• 1 dl fetajuustomurua
• 1 dl vihreää mietoa chilipaprikaa tai tavallista paprikaa
• 1/2 jalapeño
• 2 valkosipulin kynsi
• 1/2 limen mehu
• 1/4 tl suolaa
• ripaus cayanne-pippuria ja mustapippuria

Kyllä nyt pinaatti ja lehtikaali maistuu maissikääryleissä. Helposti ja nopeasti superruokaa.

Kyllä nyt pinaatti ja lehtikaali maistuu maissikääryleissä. Helposti ja nopeasti superruokaa.

Tomaattikastike vuoan pohjalle ja tortillojen päälle

• 2 dl valmista tomaattikastiketta
• 1/2–1 dl vettä
• 1/2 punasipulia hienoksi pilkottuna
• 1/2 dl korianterisilppua
• 1/2 limen mehu
• ripaus suolaa ja mustapippuria
• 1/2 jalapeño

Koristeluun uunista oton jälkeen

• 3 rkl ranskan kermaa + 2 rkl vettä
• 1/2 punasipulia hienoksi pilkottuna
• juustoraastetta ja korianteria

Maissirullat kätkevät pinaatin ja lehtikaalin kruunaaman mustapaputäytteen.

Maissirullat kätkevät pinaatin ja lehtikaalin kruunaaman mustapaputäytteen.

Hieman pinaatin ja lehtikaalin terveysvaikutuksista.

Pinaatti on yksi parhaista K-vitamiinin ja raudan lähteistä. Keho tarvitsee K-vitamiinia veren hyytymiseen, solujen kasvuun ja luuston terveyden ylläpitämiseen. Rauta on tarpeen veren hemoglobiinille, aivoille ja aineenvaihdunnalle.

Pinaatti ja lehtikaali sisältää myös fytokemikaaleja, jotka poistavat kehosta myrkkyjä ja vähentävät tulehduksia. Pinaatin sisältämät karotenoidit torjuvat kaihia. Lehtikaalissa on myös fytokemikaaleja, E- ja C-vitamiineja, kalsiumia magnesiumia ja kaliumia.
Kannattaa pitää mielessä, että terveen elämän ylläpidossa pinaatti ja lehtikaali on verraton apu.

Täältä voit tarkastella pinaatin ja lehtikaalin ravintoarvoja