bl

Nämä punajuuret maistuu, ehkä vähän liiankin hyvältä. Ja jos säilyvyys on se ykkösprioriteetti, se löytyy myös tästä  hyvin vanhasta säilöntäohjeesta.

MUMMON ETIKKAPUNAJUURET

• 1 kg punajuuria + vettä keittämiseen
Liemi
•  yhtä vesilitraa kohti  noin 1/2 l väkiviinaetikkaa
• 1,2-2 dl sokeria
• 3 neilikkaa
• 1 rkl sinapin siemeniä
• kanelitangon palanen
• 5 mustapippuria
• piparjuuren palanen

Puhdista punajuuret varoen, ettei kuori rikkoudu ja mehut keitettäessä valu ulos.
Laita punajuuret kasariin ja kaada kylmä vesi päälle, siten, että juuri peittyvät. Keitä talvipunajuuria miedolla teholla noin 1 tunti.

Kaada vesi pois ja kuori punajuuret.
Sekoita liemen ainekset ja kiehauta. Maista lientä, ennen kun kaadat sen punajuurille.
Keitä punajuuria noin 1 tunti liemessäja kaada liemineen tölkkeihin.
Jos tarkoitus on säilyttää punajuuria pidemmän aikaa, laitetaan tölkkiin kuorittuaa paloiteltua piparjuurta.
Säilytyspaikan tulee olla kylmä.

Eikä siinä vielä kaikki; kurkkaa myös näitä:

Lue lisää raitajuurikkaista vaikka tästä mainioista raitajuuricarpaccio-postauksesta:
Väriä pöytään raitajuuricarpacciolla

Tässä puolestaan on hieno kulinaristin herkku, todellisen herraskainen versio punajuurelle. Näitä sopii laittaa leivän päälle ja salaattiin.Sitruunapunajuuri soi crescendoaan upeasti avocadon kanssa. Suosittelen. Ehdottomasti.
Sofian herraskaiset punajuuret eli vaihtoehto etikkapunajuurille, (lyhyt säilytysaika)

Ja täältä pääset vanhan ja hyväksi havaitun etikkapunajuurien säilöntäohjeen äärelle.
Mummon etikkapunajuuret

Tästä pääset aitojen makujen äärelle
Lindströmin pihvit vanhaan malliin

Ystävänpäiväksi vaaleanpunaista
Juuressalaatti ja vaaleanpunaiset munat