Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Mummon mustikkatorttu. Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

Ihanan marjaisa ja rahkainen, herkkääkin herkempi mustikkatorttu muistuttaa minua mummolan loppukesän verkkaisista iltapäivistä, kun viipyilevän auringon viimeiset säteet lämmittelivät vielä auringossa kylpeviä kimmeltäviä sammalmetsiä, joista kävimme napsaisemassa uudelleenkukkineista mustikoista mitä makoisimmat marjat ja suoraan tähän unelmien ja makumuistojen torttuun.

MUSTIKKATORTTU

Pohja:
• 1dl kaurahiutaleita
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 dl sämpyläjauhoja
• 1 dl vettä
• 1/2 dl ruokaöljyä
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 rkl sokeria
• 1/4 tl suolaa

  • olen vaihtanut voin öljyksi, mutta jos haluat käyttää voita, laita n. 50g.

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Mummon mustikkatorttu. Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011

 

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja sekoita nopeasti puuhaarukalla.
Painele taikina palasina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista 175 asteessa n 10 minuuttia.

Valmista täyte sekoittamalla vaihtoehdon 1 tai 2 ainekset, ja levitä seos esipaistetulle pohjalle.
Laita takaisin uuniin ja kypsennä 30-40 min, tai kunnes täyte on hyytynyt.

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Mummon mustikkatorttu. Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011

 

Täyte 1 vaihtoehto

• 3 dl mustikoita
• 3 rkl sokeria
• 1 rkl perunajauhoja
• 200 g kermaviiliä
• 1 kananmuna

Täyte 2. Vaihtoehto

• 500 g maitorahka
• 1/2 dl sokeria
• 2 munaa
• 3 dl mustikoita

 

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Mummon mustikkatorttu Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011