Lihalaatikko – köyhänmiehen merimiespihvi. Oiva resepti niille, joilla lihanhimo kalvaa syänalaa; simppeli versio merimiespihvistä, tuosta klassisesta kouluruoan helmestä. Helppoa hauduttamalla.

JAUHELIHALAATIKKO

500g naudan jauhelihaa
4 isoa perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1/2 l vettä
1 tl  suolaa
1/5 tl mustapippuria
Ripaus valkopippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää mausteet ja lisää 0,5 l vettä ja kiehauta.
Ota levy pois päältä ja anna hautua.

Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat lado pataan,
(Yksi peruna jätetään päällimmäiseksi).
Kaada jauheliha-mauste-vesiseos peruna-porkkanaviipaleiden päälle ja
paina tiiviiksi.

Lado viipaleet kuoreksi siten, että perunat peittävät jauhelihan.
Laita pata uuniin alatasolle ja anna paistua 200 asteessa ilman kantta 30 minuuttia.

Laske uunin lämpö 125 asteeseen, laita kansi, myös taitettu voipaperikin käy hyvin.
Anna hautua 2-3 tuntia, tulee mehevämpää.

Tarjoa raikkaan puolukkahillon kanssa.

Sama resepti sopii naudanlihalle, karjalanpaistilihalle, juureslaatikoille jne.

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Lihalaatikko – köyhänmiehen merimiespihvi Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011