Liekkipiirakasta olisi ainesta perinneruokarepertuaarimme ottopojaksi, nimittäin sen verran yksinkertainen resepti, helppo valmistaa ja ainekset – no, yksinkertaisesti hyvää. Jos löydät mainiota porsaan savupekonia tai palvikinkkua tulos on taatusti makoisa.

Liekkipiirakka eli flammkuchen

Valmistin tämän siivutetusta palvikinkusta, joka ei ole se paras ratkaisu, nappaa sinä hyllystä kunnon läskinen pekonikimpale, niin johan alkaa makuhermo paukkua. Lisäksi et tarvitse muutaku ranskankermaa ja mietoa aromikasta sipulia, esimerkiksi kevätsipulia, ruohosipulia tms.

En tiedä kuinka pitkät perinteet tällä piiraalla on tuolla saksanmaalla, mutta tätä on kuitenkin valmistettu avotulella, joten tulos on ollut rapea ja musta. Itse tein piirakan leivinpaperin päällä ja ilman peltiä, eli ritilällä, siitä tuli melko nopeasti aivan rapea, joten ei tarvinnut polttaa eikä savuttaa.

Ja muistakin sitten, että ei niitä täytteitä liian kanssa, sillä tämä ei ole pitsa.

Flammkuchen-liekkipiirakka on nopea ratkaisu viikonvaihteen kynnykselle.

Flammkuchen-liekkipiirakka on nopea ratkaisu viikonvaihteen kynnykselle.

Ainekset liekkipiirakkaan

• 100 g täysjyvävehnäjauhoja
• 100 g tattarijauhoja
• 1 dl vettä
• 2 rkl öljyä
• 1 kananmunan keltuainen
• 1/2 tl suolaa

Täytteet 

• 200 g palvikinkkua pieninä paloina
• 1 prk ranskankermaa
• 2 kevätsipulin vartta silputtuna
• ripaus suolaa ja mustapippuria

Piirakan pälle

• 1 kevätsipulin varsi silputtuna

Tee näin
Sekoita jauhot ja suola tasaiseksi, lisää lämpimähkö vesi öljyn kanssa taikinaan  ja vaivaa elastiseksi ja kiinteäksi, kunnes irtoaa käsistä
Nosta taikinakönttiä ja valuta sille öljyä, peitä ja laita tekeytymään vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
Laita uuni lämpiämään n 250–300 asteeseen. Kostuta leivinpöytä ja levitä sille leivinpaperi.

Nosta taikina leivinpöydälle ja kauli ohueksi levyksi.
Levitä täytteet pohjalle, ensin ranskankerma, sitten sipuli, mausteet ja pekoni.
Vedä leivinpaperi piirakoineen uunipellille tai suoraan uuniritilälle ja paista piirakkaa noin 10–12 minuuttia, kunnes on saanut hyvän värin, mutta varo polttamasta epäterveellisen mustaksi.
Nosta kypsä piirakka uunista ja ripottele sipulisilppu päälle.
Tarjoa oluen tai teen kanssa.

Liekkipiirakka eli flammkuchen Liekkipiirakasta olisi toden totta ainesta perinneruokarepertuaarimme ottopojaksi. Nimittäin sen verran yksinkertainen resepti, helppo valmistaa ja ainekset - no, yksinkertaisesti hyvää. Jos löydät mainiota porsaan savupekonia tai palvikinkkua tulos on taatusti makoisa.

Liekkipiirakka eli flammkuchen
Liekkipiirakasta olisi toden totta ainesta perinneruokarepertuaarimme ottopojaksi.
Nimittäin sen verran yksinkertainen resepti, helppo valmistaa ja ainekset – no, yksinkertaisesti hyvää. Jos löydät mainiota porsaan savupekonia tai palvikinkkua tulos on taatusti makoisa.

Tässä yksi nopea arkinen herkku, joka käynnistää viikonlopun mukavasti

PATONGIT PAISTUMAAN PIZZETEIKSI