Kaurateeleipäset

Mainio ohje tosiaan Myllyn Paras-leipäkoulusta. Olinkin aivan unohtanut kuinka hyviä nämä ovatkaan. Suosittelen tätä helppoa reseptiä kaikille, jotka haluavat leipoa nopeasti hyvää leipää.

Teelepästen ainekset sekoitetaan kulhossa kauhalla, eli ei vatkaamista, vaivaamista tai voin hypistelyä, reilusti vaan ainekset sekaisin, ja hiutaleissahan on nyt valinnanvaraa, joten variaatioita voi toteuttaa maun mukaan. Taikinan voi levittää pellille tai jakaa pienenpiin pylpyröihin, jotka leikataan jo ennen uuniin menoa sopiviksi annospaloiksi. Itse pidin tästä vaihtoehdosta.
No, nyt ei muuta ku syömään tättä maistuvaa ista joka on parasta juuri uunista otettuna.
Reseptin saat liittymällä Myllyn Paras leipäkouluun

Tosiaankin mitä maukkaimpia aamiaisella, iltateellä ja välipalana – ©Jaana Ahjokangas Makuasioita-ruokablogi

Näihin leipuskeihin voi sitten käyttää myös muita hiutaleita, esim neljän viljan. Voit tehdä leipäsistä hieman pulleampia, tai aivan ohkosia, mutta muista huomioida paistoajassa, kovin pulskat tarvitsevat pidemmän paistoajan, ja siten hieman vähemmän uunin tehoja.