Mitä ne rusakot oikein syövät talvella? No puun kuorta tietenkin. Mutta se ei nyt kelpaa, vaikka kasvisruoka on useimmiten se, mitä lautaseltani löytyy. Mutta ei näin syäntalvisaikaan ei, jotain lihaisaa, lämmintä ja rapsakkaa sen olla täytyy.

Tämä mainio herkku taipuu niin vahvojen makujen ystäville, kuin perinteisen lasagnen suosijalle. ruokaisampaa saa, kun täyttää kupit täyteen, itse tein tässä sormisyötävän oloista, jota ei tarvitse pelätä valuvan sinne minne sillä ei ole asiaa, meinaan puseron rintamuksille.

Tarjoa sormisyötävänä tai raikkaan salaatin kera.

LASAGNA KUPPIKAKUT

2 kpl tuoreita lasagnelevyjä
2 dl paistettua jauhelihaa
1 banaanisalottisipuli
1/2 porkkana raastettuna
1/2 l vettä
2 rkl ketsuppia
2 rkl chilikastiketta
1 rkl hunajaa
100g Mozzarella juustoraastetta

Ruskista jauheliha, siirrä syrjään ja kuullota pieneksi pilkottu salottisipuli jauhelihan paistorasvassa, lisää joukkoon raastettu porkkana ja vesi. Anna keittääntyä hetken, lisää joukkoon ketsuppi, hunaja ja chilikastike ja paistettu jauheliha.

Anna porista miedolla lämmöllä tiiviiksi kastikkeeksi. Kastikkeen tulisis olla kuitenkin kosteaa, joten lisää vettä tarpeen mukaan.

Taita lasagnelevyt pituussuunnassa puoliksi ja jaa vielä veitsellä kolmeen osaan,
yhteensä 12 neliskanttista palaa.

Laita lasagnepalat kulhoon ja vettä päälle, siten, että peittyvät ja lämmitä mikrossa  täysin pehmeiksi, n. 1 minuutti.

Ota muffinsvuoka tai irralliset vuokaset esiin, voitele kevyesti ja laita 1/2 tl vettä kunkin pohjalle.
Ota täysin pehmennyt pieni lasagnelevy ja laita vuokasen päälle, ja laita hiemn juustoraastetta. Laita jauhelihakastiketta lusikalla raasteen päälle, joka myös painaa lasagnelevyn murtumatta vuokasen pohjaan asti.

Voi myös sivellä hieman ölyä lasagnen kulmiin, tai voidella ne munalla.

Tee näin jokaiselle vuokaselle. Jonka jälkeen lisää vielä kastiketta ja juustoraastetta.
Paista 175 g uunissa 10-15 minuuttia, varo ettei lasagnelevyn kulmat pala.

Tarjoa sormisyötävänä tai raikkaan salaatin kera.