Mikäs sen mojovampaa, kuin pyöräyttää kunnon rieskat ja jatkojalostaa herkkua vaikka silakkapihveellä – no katsotaas mitä saadaan aikaan.

Ja hei, tämä on myös mainota kesäruokaa ja tietenkin lähiruokana ykköslaatua, jos kala on kotomaan puhtaista kalaisista vesistä nostettua.

Helpoksi tämän herkun tekee se, että tässä burgerin sämpylän virkaa toimittaa rieska, jota voi versioida perunamuusipohjaisista hyväkkäistä aina mantelijauhepohjaisiin paistoksiin asti – eikä tarvitse nostatella–  Tässä on käytetty perus kaurahiutale + jauho-komboa, makua ja kosteutta tuotu porkkana-juustoraasteella. Burgereita varten voi taikinan levittää hieman paksummalti.

Lallin burgerin sisuksissa lymyää kaksi silakkaa välissään juustoviipale. Kivuttomimmin valmistat tämän yksinkertaisen silakkapihvin silakkafileistä, niin ei tarvitse katkoa silakkojen päitä.

lallin-rieskaburgerit-nappaa ohje tästä, Perunarieskaa on tullut tehtyä usein lauantaisin kaupassakäyntien ja siivouksien lomassa, mikä onkaan kiireisen vapaapäivänä mukava lääke nälkään, kuin reilu rieska voinokareen kera?

Lallin-rieskaburgerit-nappaa ohje tästä,
Perunarieskaa on tullut tehtyä usein lauantaisin kaupassakäyntien ja siivouksien lomassa, mikä onkaan kiireisen vapaapäivänä mukava lääke nälkään, kuin reilu rieska voinokareen kera?

LALLIN RIESKABURGERIN ANATOMIA

• rieskaa pellillinen
• silakkapihvejä pellillinen
• sokeriherneitä n 200 g
• tilliä
• salaattia
• maustekastike

Valmista  rieska ja silakkapihvit, ryöppäytä sokeriherneet nopeasti suolavedessä.

Jaa rieska sopiviin palasiin, halkaise puoliksi ja nakkaa silakkapihvi ja sokeriherneenpalkoja väliin.

Kyytipojaksi sopii esimerkiksi mahtava itämaan säväyksen tuova hoisin-kastike, tai kotoisampi vaihtoehto – aina niin ihana Irja-tädin parempi kermaviilikastike.

LALLIN RIESKABURGERIT. Lallin-silakkapihvi-lähiruokaa parhaimmillaan. Burgerin sisuksissa lymyää kaksi silakkaa välissään juustoviipale. Kivuttomimmin valmistat tämän yksinkertaisen silakkapihvin silakkafileistä, niin ei tarvitse silakkojen päitä katkoa – ja hei, tämä on myös mainota kesäruokaa ja tietenkin lähiruokana ykköslaatua, jos kala on kotomaan puhtaista kalaisista vesistä nostettua.

LALLIN RIESKABURGERIT. Lallin-silakkapihvi-lähiruokaa parhaimmillaan
Burgerin sisuksissa lymyää kaksi silakkaa välissään juustoviipale.
Kivuttomimmin valmistat tämän yksinkertaisen silakkapihvin silakkafileistä, niin ei tarvitse silakkojen päitä katkoa – ja hei, tämä on myös mainota kesäruokaa ja tietenkin lähiruokana ykköslaatua, jos kala on kotomaan puhtaista kalaisista vesistä nostettua.

LALLIN SILAKKAPIHVIT

• 500 g silakkafileitä
• pala emmmental-juustoa viipaleina
• 1 sitruuna
• nippu tilliä
• 1 tl suolaa
• 1 tl valkopippuria
• 1 tl sokeria

levitä puolet silakkafileistä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille nahkapuoli alaspäin, ripottele kevyesti mausteita pintaan ja laita juustoviipale ja tilliä jokaisen silakkafileen päälle. Nosta loput silakkafileet juustoviipaleiden päälle nahkapuoli ylöspäin.

Paista uunissa 200 asteessa, keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes silakka on saanut kauniin värin pintaan.

nosta lallin silakkapihvit lautaselle, levitä päälle vielä sitruunamehua ja tuoretta tilliä.

Lallin-silakkapihvi ja rieskaburgeri. Mikäs sen mojovampaa, kuin pyöräyttää kunnon rieskat ja jatkojalostaa herkkua vaikka silakkapihveellä, no katsotaas mitä saadaan aikaan. Ja hei, tämä on myös mainota kesäruokaa ja tietenkin lähiruokana ykköslaatua, jos kala on kotomaan puhtaista kalaisista vesistä nostettua.

Lallin-silakkapihvi ja rieskaburgeri.
Mikäs sen mojovampaa, kuin pyöräyttää kunnon rieskat ja jatkojalostaa herkkua vaikka silakkapihveellä, no katsotaas mitä saadaan aikaan.
Ja hei, tämä on myös mainota kesäruokaa ja tietenkin lähiruokana ykköslaatua, jos kala on kotomaan puhtaista kalaisista vesistä nostettua.

LALLIN KAURA-PORKKANARIESKA

Perunarieskaa on tullut tehtyä usein lauantaisin kaupassakäyntien ja siivouksien lomassa, mikä onkaan kiireisen vapaapäivänä mukava lääke nälkään, kuin reilu rieska voinokareen kera? Mutta nyt halusin jotain muuta ja mieleeni muistui kaukaisilta kouluajoilta kaurarieska, ja äkkiäkös sitä kasaa ainekset ja pistää tuulemaan.

• 5 dl kaurahiutaleita
• 1 dl sämpyläjauhoja
• 1 dl erikoisvehnäjauhoja
• 5 dl piimää
• 1/2 tl suolaa
• 1 tl soodaa
• 1 dl porkkanaraastetta
• 1 dl juustoraastetta
• 40 g sulatettua voita

Sulata voi ja sekoita piimään suola ja voi sekä lopuksi porkkana- ja juustoraaste. Sekoita jauhot, ruokasooda keskenään ja yhdistä jauho-raasteseokseen. Sekoita nopeasti välttäen turhaa vaivaamista. Anna taikinan turvota hetki.

Levitä rieskataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 250 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes riseka on saanut kauniin värin.

Irja-tädin parempi kermaviilikastike