Kuutamokiisseli

Nyt ollaan jännän äärellä, yötaivas on mustaakin mustempi, valkoinen kuu möllöttää taivaalla
pilvenrepaleiden purjehtiessa taivaankannella ohi kuun, pimeyteen.
Valvottaako kuutamo vai tähtimerkit? Tähän hetkeen sopii hienosti ihmeellinen lapsuuden herkku,
sellaisena kuin minä sen muistan, tummanpuhuvana, silti hohtavan valkoisena ja pehmeänä.

 

KUUTAMOKIISSELI

1 litra maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
1/2 dl maissitärkkelystä tai perunajauhoa

Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa.
Laita kattila kuumalle levylle ja hämmennä koko ajan pohjia myöten, kunnes
Kiisseli kiehahtaa, sammuta levy ja hämmennä vielä levyllä noin minuutin ajan.
Mausta vielä vaniljasokerilla.
Kaada kiisseli maljaan, tarjoile jäähtyneenä mieluisan hillon kanssa.
Tähän sopii hieman karvas tai hapan hillo, kuten karpalo, puolukka, mustaviinimarja.

Sammuta valot, sytytä kynttilä, katsele kuutamoa ja nauti.

.
Kuutamokiisseliä kehiin