Olen kirjoittanut tätä blogia lähinnä itseäni varten; laittanut talteen mielenkiintoisia ruokaohjeita, ohjeita äitini kätköistä sekä omia tuotoksia. Tällä hetkellä ruokarintamalla itselleni kiinnostavinta ovat nopeat tapaukset ja  muistot menneisyydestä. Tietenkin mielenkiintoiset kirjat pääsevät esille, kunhan ehdin kijoittamaan niistä. Olen siirtänyt kirjoitelmani toiselta alustalta tänne, joten osa teksteistä voi olla kadoksissa vielä jonkun aikaa. Mutta jos päädyit tänne tutustumaan, niin tervetuloa ja kommenttisi on myös tervetullut, vastaan niihin mielelläni.

 

Koska torien ja kauppojen pöydät ovat nyt tulvillaan värikästä syksyn satoa, päätin toteuttaa kurpitsatoiveen; teen kurpitsapannarin. Myskikurpitsa on kalpean keltavihreä, pale, suorastaan aneeminen muiden värikkäiden sukulaistensa rinnalla, mutta eipä se pinta aina kerrokaan, mikä yllätys siellä sisällä kohtaa, myskikurpitsan malto on säihkyvän oranssi herkku, joka tarjoaa moniaisia mahdollisuuksia jokaisen keittiökemistin resepteihin.

 

KURPITSAPANNARI

3/4 osa myskikurpitsasta 750/350g

7 dl maitoa

4 munaa

2 dl maissijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 tl fariinisokeria

1/2 tl kardemummaa

1 /2 tl kanelia

 

Halkaise noin kiloinen myskikurpitsa pituussuunnassa ja halkaise vielä puolikkaat pituussuunnassa.
Poista kurpitsasta siemenet, asettele palat leivinperilla vuoratulle uunipellille ja laita kypsymään 200 asteiseen uuniin, kunnes ovat pehmeitä, n 45-55 minuuttia.

Kun kurpitsa on kypsä ota 3/4 osa paloista, loput voit käyttää vaikka salaattiin tai hillokkeeseen.
Leikkaa kurpitsasta kuori kevyesti pois ja paloittele kulhoon. Lisää 3 dl maitoa ja soseuta massa tasaiseksi.

Lisää loput maidosta, kananmunat, sekä mausteet, sekoita leivinjauho ja jauhot keskenään, siivilöi kulhoon
ja vatkaa tasaiseksi. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla varustetulle uunipellille, paista 180 asteessa
kauniin ruskeaksi ja kunnes pohjakin on saanut väriä, eli noin 40–50 minuuttia.

Kun pannukakku on kypsä, nosta liedelle, anna jäähtyä hetken ja vedä pannarari pois pelliltä.
Leikkaa jäähtynyt pannari veitsellä annospaloiksi ja tarjoa esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Syksyn satoa pannarriin