Hummustyylinen levite kikherneistä, tahinista ja erilaisista mausteista.


Hummustyylinen – sillä alkuperäisestä reseptistä ollaan kovinkin tarkkoja tämän vieraslajin suhteen.  Koska oma makumieltymykseni häilyy siellä lähes suolattoman puolella, ei reseptini taida olla oikeaa hummusta, mutta maistuu meille ja se on tärkeintä. Tällä kertaa tein se kikherneistä, yleensä teen levitteen milletti-hernerouheesta. Josta laitankin ohjetta tulemaan hieman myöhemmin. Kik-herneetkin tulisi laittaa jauhona hummukseen, mutta  nämä on liotettuja ja keitettyjä.

KURKUMA-HUMMUS

• 1,5 rkl tahinia
• 2 tl kurkumaa
• 2 rkl vettä
• 2 dl kypsiä kikherneitä
• 1/2 rkl oliiviöljyä
• 1/2 rkl vaahterasiirappia
• 1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna
• 1–2 tl sitruunamehua
• suolaa
• mustapippuria

Ohje

Sekoita ensin tahini veteen, seoksen tulisi olla aika löysää, lisää mausteet ja sekoita kikherneiden kanssa kulhossa.
Soseuta massa monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Tarkista maku, lisää tarvittaessa öljyä.

Tarjoa levitteenä esimerkiksi leipien kanssa.

Nappaa focaccia-leivän ohje täältä