KUKKAKAALIPIZZA EI AHISTA

Aina silloin tällöin pidän vatsanhellimisviikkoja, jolloin kieltäydun mahdollisimman tarkasti gluteenista ja rasvoista ja mitä ihmeellisintä, se todella auttaa niin vatsaa kuin mieltä. Olo on kevyempi, nukun paremmin, vatsa toimii ja voi hyvin.

Siksi kiitänkin erityisesti MeNaiset– lehden keittötä kun tarjosi nälkäisen silmään kukkakaalipizzan ohjeen, jota olen uskollisesti toistanut useammankin kerran, lievästi modifioituna, sillä päädyin käyttämään pakastettuja kukkakaalinkukintoja ja vielä Lidlin 750g pussia, sillä ne ovat erityisen hyvin pakastettuja, määrä on juuri sopiva reseptiini. Pizzapohjan kanssa ei tarvitse puuhastella uunista ulos-leikkiä, vaan kun laittaa jäiset kukkakaalit kattilaan ja keittää pehmeiksi, niin sen jälkeen kaikki hoituu kertapaistolla, 10 minuuttia riittää. No, korjataan vähän,  olenhan toki tehnyt tätä pizzapohjaa aiemminkin, mutta mukana pohjakuvioissa on ollut aina juusto, ja tässä se on jätetty pois, mikä sopii kyl minulle.

Pieni varoituksen sana kuitenkin, vaikka kukkakaalipohja on hyvän makuinen, se ei kuitenkaan maistu samalta kuin perinteinen pizzapohja, joten jos olet pizzafundamentalisti, en kehoita kokeilemaan tätä klassikkopaistosta. Mutta  jos kuitenkin päädyt tähän, voit olla huoleti; sinulle ei tule ähkyoloa, etkä nukahda istuallesi tämän pizzan syönnin jälkeen.

Kukkakaalipizzaratkaisuun olen valinnut traditionaalisesti aina saman Pirkka tomaatti-basilika soseen, josta käytän sen 1/4 osaa ja loput purkitan pilttipurkkeihin, nakkaan pakastimeen ja  josta seuraavan kukkakaalikutsun kuultuani, kaivelen niitä esille.  Päälliseksi käy mikä tahansa, mitä jääkaapista löytyy, mutta aivan ihanaa siitä tulee esimerkiksi mozzarellan ja minitomaattien ja rucolan kanssa.

kukkakaalipizza_makuasioita.fi

Pizzaa kukkakaalipohjalla. Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011

KUKKAKAALIPIZZA

750 g pakastekukkakaalia
35 g (n 2 x 1 rkl) mantelijauhoa tai maissijauhoa
1 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa

Höytytä tai keitä kukkakaalit kypsiksi. Nosta kypsät kaalit ritilään valumaan ja jäähtymään.
Kun ovat käsiteltävän lämpöisiä, siirrä kukkakaalit puuhtaalle leivinliinalle ja kerää liinan kulmat,
kieritä pyyhettä, jolloin kukkakaalista puristuu vesi pois. Yritä saada mahdollisimman pajon vettä pois.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, kippaa kukkakaali pyyhkeestä munien joukkoon, sekä suola ja mantelijauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi ja tee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille yksi isompi tai kaksi pienenpää pizzaa, joiden paksuus tulisi olla noin 1/2 -1 cm.

levitä päälle mieleisesi täytteet ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi noin 10 minuuttia.

kukkakaalipizza_makuasioita.fi

Makuasioita on Jaana Ahjokankaan ylläpitämä ruokablogi vuodesta 2011 Food blog since 2011