Kesäkurpitsalettuset –Kevätmusiikkia korvilleni  – joo-o – enkä nyt tarkoita pelkästään korville, vaan myös vatsasi huutaa hoosiannaa näiden ihanuuksien parissa. Kyllä toimii – sen kun kokeilet.

kesäkurpitsalettusista vieraatkin tykkää. Nämä ovat sitä ihaninta kesätarjottavaa raikkaan kermaviili-kastikkeen kanssa.

kesäkurpitsalettusista vieraatkin tykkää. Nämä ovat sitä ihaninta kesätarjottavaa raikkaan kermaviili-kastikkeen kanssa.

KESÄKURPITSALETTUSET

 Nämä ihanat lettuset ovat kyllä my all time favorite – sillä niin makoisia, kevyitä ne ovat, että vertaansa saapi hakea.

Tässä ideana on, että kesäkurpitsa on pääraaka-aine, ja jauho + kananmuna toimii vain liisterinä pitämään koko komeutta kasassa. Kesäkurpitsalettusten teossa kannattaa pitää kieli keskellä suuta ja raastamisessakin kannattaa olla malttia – liian hienoksi raastettu muuttuu soseeksi, ja pointti jää pois. Kuvissa on lettusia, jotka on tehty melko karkeasta raasteesta, ja siksi täydellistä pyöreää lettusta on vaikea saada aikaan. Pikkukuvissa näkyy hienommasta raasteesta valmistetut kesäkurpitsalettuset, ja niissä onkin jo pannukakkumaista meininkiä.  Mut joo – its up to you – molempi parempi

Lettuset maistuvat. Kesäkurpitsalettusten teossa kannattaa olla malttia – liian hienoksi raastettu kesäkurpitsa muuttuu soseeksi, ja pointti jää pois. Kuvissa näkyy hienommasta raasteesta valmistetut kesäkurpitsalettuset, ja niissä onkin jo pannukakkumaista meininkiä.  Mut joo - its up to you – molempi parempi

Lettuset maistuvat.
Kesäkurpitsalettusten teossa kannattaa olla malttia – liian hienoksi raastettu kesäkurpitsa muuttuu soseeksi, ja pointti jää pois. Kuvissa näkyy hienommasta raasteesta valmistetut kesäkurpitsalettuset, ja niissä onkin jo pannukakkumaista meininkiä.  Mut joo – its up to you – molempi parempi.

NÄITÄ TARVITSET

• 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
• 2 kananmuna
• 2 rkl jauhoja
• 2 kevätsipulia silputtuna,
• hippunen  mustapippuria ja suolaa
• 3 rkl voita paistamiseen

TEE NÄIN

Pese hyvin ja halkaise kurpitsa, raasta hiehohkoksi, mutta ei soseeksi.
Laita kurpitsaraasten lautasliinojen väliin ja painele liika kosteus pois.
Riko munien rakenne, lisää rastettu kurpitsa, hienonnettu kevätsipuli ja ripottele jauhot paalle.
Sekoita tasaiseksi.

Kesäkurpitsalettuset –Kevätmusiikkia korvilleni  - joo-o - enkä nyt tarkoita pelkästään korville, vaan myös vatsasi huutaa hoosiannaa näiden ihanuuksien parissa. Kyllä toimii - sen kun kokeilet. Nämä ihanat lettuset ovat kyllä my all time favorite - sillä niin makoisia, kevyitä ne ovat, että vertaansa saapi hakea.

Kesäkurpitsalettuset –Kevätmusiikkia korvilleni  – joo-o – enkä nyt tarkoita pelkästään korville, vaan myös vatsasi huutaa hoosiannaa näiden ihanuuksien parissa. Kyllä toimii – sen kun kokeilet. Nämä ihanat lettuset ovat kyllä my all time favorite – sillä niin makoisia, kevyitä ne ovat, että vertaansa saapi hakea.

JA SIT TARKKANA SEN PAISTAMISEN KANSSA

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa vähintään 3 minuuttia ja laita ruokalusikallinen kurpitsamassaa pannulle. Pienempi on helpompi kääntää. 

Paista 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä molemmin puolin, käytä kahta ohutta lastaa kääntämiseen.

Nosta talouspaperin päälle, jos vielä kosteita.
Tarjoa esimerkiksi raikkaan kermaviili-kurkkukastikkeen kera.