Tässä on totisesti konsepti kohillaan: kanapizzaa, ah niin kevyen kukkakaalipohjan kera -sitä sydänjuuria myöden parasta plaatua eli lähiruokaa parhaimmillaan. Normimeininkiä, totta maar.

NOPEA KANAPIZZA KUKKAKAALIPOHJALLA

Tästä annoksesta tulee uunipellille yksi isompi pizza tai kaksi pientä.

Täyte

2 dl tomaattibasilika-kastiketta
1 kypsä kanan rintafile
1/2 punasipuli
kourallinen vihreitä papupalkoja
1/2 vihreä chilipalko
1/2 punainen chilipalkoa
2 dl kotijuustoa
päälle juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
yrttejä; korianteria, basilikaa

Pizzapohja

1 mojova kukkakaalinpää
+ keitinvettä
2 kananmunaa
1/2 dl mantelijauhoa
1 dl kotijuustoa
1/2 tl suolaa

Puhdas ohut keittiöpyyhe, tai juustoharso

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Kanan rintafile, papupalkoja, chilipalkoja, kotijuustoa, suolaa ja mustapippuria. alle tietenkin rapsakka kukkakaalipizzapohja.

Pilko tomaatit paistinpannulle, lisää tilkka vettä, ripaus lipstikkaa suolan virkaa toimittamaan ja keittiöyrttiraariosta chiliä ja muita mieluisia mausteita. Anna tiristä hiljalleen, kunnes tiivistyy sopivaksi. Lisää silputtua basilikaa ja nosta odottamaan.

Lohko kukkakaali palasiksi ja höyrytä kukinnot kypsiksi. Laita lävikköön valumaan.  Nosta hieman jäähtyneenä keittiöliinalle, ota liinan liepeet käteesi ja purista kukkakaalimassa melko kuivakkaaksi. Sekoita kukkakaali, munat, juusto ja mantelijauhe kulhossa.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Jos joku sanoo, että kukkakaalipizzahässäkän valmistaminen on hidasta, ja vielä pahempaa: työlästä, sanon minä siihen että katinkontit. Normimeininkiin kuuluu pieni aherrus, että saa sitä murua rinnan alle. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin puuhastella köökissä – kyllä se aina television edessä pönöttämisen ja patsastelun voittaa -sa mun sanoneen.

 

Muotoile pellille leivinpaperin päälle yksi iso pizza tai kaksi pientä. Pohja voi olla noin
1 sentin paksuinen. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota uunista ja levitä pohjalle tomaattikastike, silputtu punasipuli ja ohueksi viipaloitu kanan rintapala. Levitä päälle viipaloidut chilit, pavut ja pieniksi pilkottu kotijuusto, ripottele vielä juustoraaste

Paista pizzoja vielä noin 17-25 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla. Ripottele yrttejä päälle. Katso kukkakaalipizzapohjasta myös täältä.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Nälkää pukkaa jo siihen malliin, että onneksi on rapsakan maistuva lähiruokapläjäys valmista, ja eiku pöytään.