Se tunne kun tekisi mieli jotakin… – no tässä sitä on – mitä muuta immeinen kaipaakaan kuin massun täyteen makua?
Koossa ihanat ainekset, parsaa, tuoreita makeita herneitä, pinaattia, maistuvaa serranokinkkua ja aurinkona kananmunaa – ja kaikki kukkii kukkakaalipohjalla. Jes.

Hentosista aineksista johtuen tämä paistos vaatii hieman viitseliäisyyttä – laittaa ainekset vuorollaan pizzapohjalle paistumaan – mutta pieni vaiva kannattaa.

Aurinkopitsa ja pinaatti sopii yhteen, päälle muutama henkäyksen ohyt siivu kinkkua, mukaan suussa poksahtelevia herneitä ja tietenkin iloinen keltainen maalaismuna. Kinkkua ei kannata paistaa korpuksi, sen paistoaika riippuu laadusta, jotkut erittäin ohuet ilmakuivatut kinkut kypsyvät jo pelkästään valmiin pitsan päälle ripoteltuna.


Aurinkopitsa ja pinaatti sopii yhteen, päälle muutama henkäyksen ohyt siivu kinkkua, mukaan suussa poksahtelevia herneitä ja tietenkin iloinen keltainen maalaismuna.
Kinkkua ei kannata paistaa korpuksi, sen paistoaika riippuu laadusta, jotkut erittäin ohuet ilmakuivatut kinkut kypsyvät jo pelkästään valmiin pitsan päälle ripoteltuna.

KANANMUNA-PARSAPITSA

Tästä pohjasta tulee yksi hieman isompi tai kaksi pientä. Kokeile myös söpöjä pikku-pizzettejä, joissa kussakin kananmuna ja muita täytteitä. Täytteiden määrät oman mieltymyksen mukaan, kaikki käy, tuoreiden herneiden tilalla voi käyttää mainioisti pakasteherneitä. Kinkun paistoaika riippuu sen laadusta, jotkut erittäin ohuet ilmakuivatut kinkut kypsyvät jo pelkästään valmiin pitsan päälle ripoteltuna, joten älä kärvennä kinkkua korpuksi. Pohjana tässä on käytetty kukkakaalta – taas. Joo joo lupaan – ei enää tämän jälkeen esille kukkakaalipitsoja.

Aurinkopitsaa ja iloista mieltä. Hentosista aineksista johtuen tämä vaatii hieman viitseliäisyyttä – laittaa ainekset vuorollaan pizzapohjalle paistumaan, mutta pieni vaiva kannattaa. Tästä pohjasta tulee yksi hieman isompi tai kaksi pientä. Kokeile myös söpöjä pikku-pizzettejä, joissa kussakin kananmuna ja muita täytteitä.

Aurinkopitsaa ja iloista mieltä.
Hentosista aineksista johtuen tämä vaatii hieman viitseliäisyyttä – laittaa ainekset vuorollaan pizzapohjalle paistumaan, mutta pieni vaiva kannattaa.
Tästä pohjasta tulee yksi hieman isompi tai kaksi pientä. Kokeile myös söpöjä pikku-pizzettejä, joissa kussakin kananmuna ja muita täytteitä.

Näitä tarvitset

PITSAPOHJA KUKKAKAALISTA

• 500 g  kukkakaali + keitinvettä
• 2 kananmunaa
• 40g mantelijauhoa (tai maissijauhoa)
• 1 tl suolaa
• puhdas ohut keittiöpyyhe

PITSAN TÄYTTEISIIN

• 2 rkl oliiviöljyä
• 2 rkl hunajaa
• 1/2 tl suolaa
• 150 g ricotta juustoa
• 2–4 vihreää parsaa
• 1–2 kananmunaa
• ilmakuivatun kinkun siivuja
• 100 g tuoreita herneitä

PÄÄLLE

• yrttejä maun mukaan, tässä käytetty pinaatin lehtiä ja muutama pisara balsamicoa.

SAurinkopitsaa ja hyvää mieltä – SE TUNNE, KUN TEKISI MIELI JOTAIN… - no tässä sitä on, mitä muuta immeinen kaipaakaan kuin massun täyteen makua? Ihanat ainekset, parsaa - tuoreita makeita herneitä, pinaattia, maistuvaa serranokinkkua ja aurinkona kananmunaa ….ja kaikki kukkii kukkakaalipohjalla. Jes.

Aurinkopitsaa ja hyvää mieltä – SE TUNNE, KUN TEKISI MIELI JOTAIN…
– no tässä sitä on, mitä muuta immeinen kaipaakaan kuin massun täyteen makua?
Ihanat ainekset, parsaa – tuoreita makeita herneitä, pinaattia, maistuvaa serranokinkkua ja aurinkona kananmunaa ….ja kaikki kukkii kukkakaalipohjalla. Jes.

TEE NÄIN

Höyrytä kukkakaalin kukinnot kypsiksi.
Laita lävikköön valumaan. Nosta hieman jäähtyneenä keittiöliinalle ota liinan liepeet käteesi ja purista kukkakaalimassa melko kuivakkaaksi.
Sekoita kukkakaali, munat ja mantelijauhe kulhossa. Muotoile pellille leivinpaperin päälle yksi iso pizza tai kaksi pientä. Pohja voi olla noin 1 sentin paksuinen.
Pasta pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Sekoita oliiviöljy, suola ja hunaja keskenään.
Ota uunista ja levitä öljyseos, ripottele ricottajuuston paloja pohjalle ja levitä kevyesti kuoritut parsat.
Laita uuniin 10 minuutiksi,
Ota uunista ja riko kananmuna pizzalle, muutama ilmakuivattu kinkun siivu, sekä vihreitä tuoreita herneitä. Kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
Koristele paistos yrteillä tai pinaatilla ja muutamalla pisaralla balsamicoa.