JUUREKSET ON SUURINTA HERKKUA

Varsinkin jos juurekset on kypsennetty uunissa, kyllä uunissa paahdetut juurekset sopivat hyvin kalan ja lihan kanssa tarjottuna, mutta minä tahdon niitä useimmiten vain juureksina, ilman häiritseviä muita ruoka-aineksia.

Tahdon nauttia kotimaan uumenista kaivettujen värikkäiden herkkujen pehmeästä mausta, punajuuren ehkä kirpsakkaammasta esiintulosta ja kovemmasta purutuntumasta, perunan pehmeydestä, puhumattakaan suursuosikistani  i-h-a-n-a-s-t-a palsternakasta, josta kyllä teen erikseen oman ylistävän postauksen, sillä todellakin, palsternakka ansaitsee sen. Tästä jätin palsternakan pois, sillä mielestäni sen pumpulinpehmeä maku uppoaa punajuuren ja porkkanan voimakkaisiin makuihin.

Mausta juurekset ennen uuniin laittoa öljyn ja hunajan tai vaahterasiirapin sekoituksella, johon olet lisännyt hieman timjamia ja rosmariinia, näin juuresten maut ja mehevyys pysyy siellä missä pitääkin; juureksessa.

juureskolmio_makuasioita.fi

JUURESKOLMIO UUNISSA

2 isoa perunaa
2 isoa punajuurta
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
6 maa-artisokkaa

Pala vuohenjuustoa

2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
1 tl timjamia
suolaa, pippuria

Sekoita öljy, hunaja, timjami ja mausteet kulhossa.
Raaputa maa-artisokat ja porkkanat puhtaaksi, katso vinkki maa-artisokan valmisteluun
Kuori muut juurekset, viipaloi ohuiksi ja sekoita hyvin öljy-mausteseoksen kanssa.
Lado juuresviipaleet kerroksittain vuokaan.
Ripottele väliin hieman vuohenjuustoa.
Paina juurekset laakeassa vuoassa tiiviiksi levyksi.
Laita kansi tai folio päälle, paista 200 asteessa n. 40 min.

juureskolmio_makuasioita.fi

Kun juurekset ovat kypsiä, ota vuoka uunista ja jäähdytä haaleaksi, että levy pysyy koossa.
Leikkaa jäähtyneestä juureslevystä kolmioita. tarjoa sellaisenaan, kylmänä tai lämmitettynä.
Maku paranee, kun juurekset saavat maustua rauhassa.