Taivaallisen makuinen keitto vei kieleni mennessään, ja nopeasti valmistettavana pehmeänlempeänä tämä päätyy takuuvarmasti ruokalistalleni.

Vaikka rakastankin palsternakan aromaattista makua, niin testaan Nigellan reseptiä myös käyttämällä palsternakan sijasta maa-artisokkaa, kun sitä nyt sattuu kiloittain odottamassa käyttöään.

No entäs tuo pinaatti sitten… kannattaa muistaa, että kotopuskista saa nokkosta, jolla on samanmoiset, ellei paremmat ravintoarvot kuin  (tuonti)pinaatilla, eli jos kesäaikaan teet, kokeile nokkosta ja kerää sitä myös taven varalle, nokkonen on nopea kuivattava ja menee pieneen tilaan.

Palsternakka-pinaattikeitto. Nigellan ohjeella. Vaikka rakastankin palsternakan aromaattista makua, niin testaan Nigellan reseptiä myös käyttämällä palsternakan sijasta maa-artisokkaa, kun sitä nyt sattuu kiloittain odottamassa käyttöään.

Palsternakka-pinaattikeitto. Nigellan ohjeella. Vaikka rakastankin palsternakan aromaattista makua, niin testaan Nigellan reseptiä myös käyttämällä palsternakan sijasta maa-artisokkaa, kun sitä nyt sattuu kiloittain odottamassa käyttöään.

RESEPTI – MISTÄS SE OLI PERÄISIN…

Entä resepti sitten… Nigellean taattua käsialaa, mutta ei, en ole kaivanut sitä internetin syövereistä, vaan laitoin määrät muistista ylös katsottuani TV-kokin ohjelmaa, joten en osaa sanoa kuinka vanhasta ohjeesta on kyse, eli tuliko Nigella uusintana tuutista – sitä en tiedä.

Niin, mitenkäs tätä herkkua sitten nautitaankaan? No se riippuu ihan kokkaajasta, sillä tämä keitto sopii alkuruokana, bruschettan kanssa kevyenä lounaana ja tietenkin kesäkuumalla kylmänä nautittavaksi.  Mutta kokeile myös käyttää luovasti näin yksinkertaisen hienoista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa – salaatin seassa, osana rustiikkisen piiraan eli galetten täytettä – mahdollisuuksien määrä on loputon.

NIGELLAN IHANA PALSTERNAKKA-PINAATTIKEITTO

• 2 Isohkoa palsternakkaa

• 5 pampulaa pakastepinaattia

• 1 l kasvislientä

• 1 tl garam masalaa

TEE NÄIN 

Laita kasvisliemi kiehumaan

Pese kuori ja pilko palsternakka, laita kiehuvaan veteen,

Kiehauta, säädä liesi hautumislämmölle ja lisää pinaattipallerot ja mauste.

Anna hautua kypsäksi. Soseuta.

Garam masala

Garam masala on intialainen, koostumukseltaan vaihteleva mausteseos, joka sisältää esimerkiksi roomankuminaa (eli juustokuminaa, eli  jeeraa), kardemummaa, kanelia, korianteria, kuminaa, neilikkaa ja mustapippuria.

Laitoin keittoon roomankuminaa, kardemummaa, kanelia ja mustapippuria yhteensä n 1/2 tl sekä yhden tähtianiksen kokonaisena.

Palsternakka-pinaattikeitto. Nigellan ohjeella. No entäs tuo pinaatti sitten… kannattaa muistaa, että kotopuskista saa nokkosta, jolla on samanmoiset, ellei paremmat ravintoarvot kuin  (tuonti)pinaatilla, eli jos kesäaikaan teet, kokeile nokkosta.

Palsternakka-pinaattikeitto. Nigellan ohjeella.
No entäs tuo pinaatti sitten… kannattaa muistaa, että kotopuskista saa nokkosta, jolla on samanmoiset, ellei paremmat ravintoarvot kuin  (tuonti)pinaatilla, eli jos kesäaikaan teet, kokeile nokkosta ja kerää sitä myös taven varalle, nokkonen on nopea kuivattava ja menee pieneen tilaan.

Kyytipojaksi….

Jos haluat nauttia keiton viinin kera, kokeile puolikuivaa sitruunaista ranskalaista valkoviiniä, esimerkiksi  AC Alsace 

joka on sitä parasta kukkaistuoksuista viiniä kesäiseen seurusteluun  ja tällaisen aasialais-henkisesti maustetun yksinkertaisen keiton kyytipojaksi.

 

Lue mitä muuta ihanaa voi pinaatista tai nokkosesta valmistaa, esimerkiksi tätä mainiota kesäruokaa, linssipihvejä, joka liputtaa arvojeni puolesta: yksinkertainen on parasta – lähiruoasta – koska ruoanlaitoan ei tarvitse olla monimutkaista!

LINSSIPIHVIT OVAT KEVYTTÄ JA TÄYTTÄ TAVARAA