Vihdoin tätä saa! Pullevaa vihreyttä jota tekee mieli syödä kaksin käsin

Minä sitten jumaloin tätä herkkää pullevan pehmeää vihreyttä, jota perinteinen pehmeälehtisen kerän pykäävä keräsalaattiseni tarjoaa. 

Tämä Suomeen pakolaisena laivojen mukana Englannista tullut, villisalaatista polveutuva mehevä ja muheva vaalean vihreä sielun kumppanini juontaa juurensa Etelä-Euroopasta, aurinkoisten päivien ja tummanpuhuvien öiden planeetalta.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Janaa_Ahjokangas_Photography

Vihdoin tätä saa! Pullevaa vihreyttä jota tekee mieli syödä kaksin käsin.

Keräslaatti taipuu nöyränä niin voileipien koristeeksi, herkullisiin tuoresalaatteihin kuin ruokien koristeluunkin – jossa se makupalettia täydentävänä on muuten aivan omaa luokkaansa.

Makuasioita.fi-ruokablogi-Jaana_Ahjokangas_Photography

Ja kyllä – tämä salaatti on sitä parasta lähiruokaa.

Ja muista, ei kannata suotta ladata jännitystä ilmaan – pidä siis H-hetkeen asti salaattisi etäällä tomaateista.

Kokeile keräsalaattia vaikka savukalaleivän kanssa, ei siis mitään perushuttua, vaan lumoavan herkullinen ruokaisa leipä, jossa eri ainesten stuktuurit täydentävät toisiaan; pehmeää salaattia, nasevaa pottua, kananmunaa ja savukalaa.