Suomen kirjataiteen komitea on 12.3. valinnut vuoden kauneimmat kirjat.

Hiroko Motai & Marika Maijala Miljoona biljoona joulupukkia

Virtuoosimainen, rouhea ja kuulas

ovat ahdektiivieja, joilla komitea määrittää tämän hurmaavan kirjan ulkoasua. Pikkuruiset tekstipalstat on sijoitettu melkein kiinni piirroksiin tai sivujen reunoihin. Taitto vaihtelee aukeaman kokoisesta kokoharmaasta kaupunkivaikutelmasta melkein tyhjään sivuun tyylin pysyessä hallittuna ja hauskana.

Onnea Marika Maijalalle, joka on kuvittanut ja tehnyt kirjan graafisen suunnittelun!

Suomen kirjataiteen komitea on 12.3. valinnut vuoden kauneimmat kirjat.  Hiroko Motai & Marika Maijala Miljoona biljoona joulupukkia  Virtuoosimainen, rouhea ja kuulas vahaliitukuvitus määrittää tämän hurmaavan kirjan ulkoasun.

Suomen kirjataiteen komitea on 12.3. valinnut vuoden kauneimmat kirjat.
Hiroko Motai & Marika Maijala Miljoona biljoona joulupukkia
Virtuoosimainen, rouhea ja kuulas vahaliitukuvitus määrittää tämän hurmaavan kirjan ulkoasun.

Miten joulupukki ehtii joka kotiin?
Kauan sitten maailmassa oli vain yksi joulupukki. Siihen aikaan maailmassa oli myös vain vähän ihmisiä, ja vähän lapsia. Joulupukki pystyi jakamaan kaikille lapsille lahjat yhdessä yössä.
Sitten ihmisiä tuli lisää, ja lapsia. Lahjasäkistä tuli liian painava, ja porotkin tarvitsivat lepoa, joten joulupukki rukoili muuttuvansa kahdeksi joulupukiksi.
Kaksi joulupukkia selvisi lahjojen jakamisesta puolet nopeammin kuin yksi, mutta joulupukit olivat myös puolet pienempiä.
Kun ihmisten määrä vain lisääntyi, ja lapsien, kaksikaan joulupukkia ei enää riittänyt jakamaan kaikkia lahjoja. Joulupukkeja tarvittiin jo neljä.
Ihmisiä tuli aina vain lisää, ja lapsia, joten joulupukkienkin määrä kasvoi yhä vain, mutta samalla joulupukit muuttuivat myös koko ajan pienemmiksi. Mitä tapahtuikaan, kun maailmassa oli miljoona biljoona joulupukkia?

Mukana Vuoden huiput -shortlistalla

Kirja Miljoona biljoona joulupukkia on mukana Grafian Vuoden huiput -shortlistalla 2014, kategoriassa kuvitus.

Suomen kirjataiteen komitea valitsi Miljoona biljoona joulupukkia yksi vuoden 2014 kauneimmaksi kirjaksi Suomessa: Virtuoosimainen, rouhea ja kuulas vahaliitukuvitus määrittää tämän hurmaavan kirjan ulkoasun. Pikkuruiset tekstipalstat on sijoitettu melkein kiinni piirroksiin tai sivujen reunoihin. Taitto vaihtelee aukeaman kokoisesta kokoharmaasta kaupunkivaikutelmasta melkein tyhjään sivuun tyylin pysyessä hallittuna ja hauskana.

Suomen kirjataiteen komitea on 12.3. valinnut vuoden kauneimmat kirjat.  Hiroko Motai & Marika Maijala Miljoona biljoona joulupukkia

Suomen kirjataiteen komitea on 12.3. valinnut vuoden kauneimmat kirjat.
Hiroko Motai & Marika Maijala Miljoona biljoona joulupukkia

 

HIROKO MOTAI, MARIKA MAIJALA
Miljoona biljoona joulupukkia

Graafinen suunnittelija Marika Maijala
Reproduktio Aste Kirjat Oy
Sitomo Jelgava Printing House
Kirjainlaji Futura Medium, käsintekstaus
Paperi Munken Polar R 170 g/m2, Rainbow 160 g/m2
Kustantaja Schildts & Söderströms
Kirjapaino Jelgava Printing House