HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT VANILJAKASTIKEEN JA SUKLAAKASTIKKEEN KERA

Oi, tuokaa minulle kauniin helenan ihania suklaapäärynöitä…ja ehkä muscat-viiniä – ihan vain  fingerporillinen.

4 kypsää päärynää
5 dl vettä
3 rkl pihlajanmarja-omenahilloa
3 rkl sokeria
1 rkl konjakkia
1 rkl kuivattuja karpaloita
100 g tummaa suklaata (Bellarom 74% on hyvä)
2 tl pikakahvijauhetta
(Hillosokeri 1-3 tl)

jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Kiehauta kattilassa vesi, pihlajanmarjahillo, sokeri ja karpalot.
Kuori päärynät nosta hautumaan kattilaan, älä keitä.
Lisää konjakki ja anna päärynöiden hautua liemessä kypsäksi
välillä varovasti käännellen.

Jäähdytä liemineen kylmässä vesihauteessa.
Ota päärynöiden haudutuslientä  n.  1 dl ja kiehauta,
lisää pikakahvijauhe ja suklaapalat.
Jos suklaakastike on liian löysää, lisää hillosokeria 1-3 tl.
Nosta päärynät tarjoilulautasille, viipaloi mieleiseksesi
Koristele ja tarjoa vaniljakastikkeen ja suklaakastikkeen kera.

jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Päärynä käy hyvin keitettäväksi,  päärynä kiittää makuunsa sopivasta makeasta jälkiruokaviinistä.
Jäätelön ja suklaakastikkeen kanssa tarjotuille kauniin Helenan päärynöille sopii
väkevöity moscatel- tai muscatviini, esimerkiksi tummanpunainen ja makea
Chapoutier Banyuls Rimage, jonka hento kaakaon vivahde sointuu hienosti päärynän suklaakastikkeeseen

jaana Ahjokangas_makuasioita.fi