Haudutettu punakaali on klassikko varsinkin joulupöydässä, mutta minä teen sitä heti kun punakaalit astuvat kauppaan, ja teen tätä säännöllisesti, niin kauan kun punakaalia on saatavilla, eli lähes kympäri vuoden. Hauduttaminen pehmentää kaalin rakenteen ja mehevöittää sen niin herkulliseksi, että sitä kannattaa tehdä samalla vaivalla koko kaalinpäästä. Erityisen pikantin siitä saa, kun haudutetun kaalin maustaa vielä limen mehulla ja vaahterasiirapilla. Ja muista pitää varasi tämän kanssa, jos meinaat sitä vieraille tarjoilla: se loppuu aina kesken.

Mahtavia kesäherkkuja mukavan eksoottisella säväyksellä näistä mahtavista sansibarin seesamileipäsistä. Kannattaa kokeilla – ja hei – nää voi paistaa myös ulkona - jokainen omansa, vokkipannulla.

sansibarin leipäsistä herkkuja. Mahtavia kesäherkkuja mukavan eksoottisella säväyksellä näistä mahtavista sansibarin seesamileipäsistä. Kannattaa kokeilla – ja hei – nää voi paistaa myös ulkona – jokainen omansa, vokkipannulla.

HAUDUTETTU PUNAKAALI

• 1  punakaali
• 2  sipulia
• 2-3  omenaa
• 2 rkl  sitruunamehua
• 0,5 dl  fariinisokeria
• 1 tl  suolaa
• ripaus valkopippuria
• 0,5 tl timjamia
• 3 dl  vettä

Suikaloi kaali, sipulit ja omenat. Kuullottele niitä noin kymmenen minuuttia. Mausta ja lisää vesi. Hauduta noin tunti. Tarjoa minkä tahansa ruoan lisukkeena, hampurilaisen välissä, tai syö pelkälleen smetananokareen kanssa.

Lisää ennen tarjoilua vaahterasiirappia tai hunajaa ja vastapuristettua limen mehua ja limen kuoriraastettuna.

Katso täältä ohje kuvan sanpurilaisiin

XOX