Teos on kaunis omaelämänkerrallinen opas kohti kaupunkikokemusta, kohti koettua aikaa. Teos on omistettu kirjailijan isälle, joka oli Stadin Kundi Åke ”rinkeli” Ringell.

Kirjataiteen Kaunis kirja 2014-palkinnon yksi saajista on Guiden. Kirjan graafinen ulkoasu on Emma Strömbergin käsialaa, kannen suunnittelijana ja kuvittajana on toiminut palkittu Sanna Mander, jonka tunnettu retrotyyli näkyy kirjan kannessa tuoden muistuman 50-luvun kuvittajista, kuten esimerkiksi Alice Provencenistä. Kannen tekstit ovat käsin piirrettyjä. Kirjan keväisen raikas ulkoasu muistuttaa myös 50-luvun Lontoo-oppaita hauskoine cartoon-tyylisine kuvituksineen. Erityisenä herkkuna on kirjan esilehtiin painettu piirretty Helsingin kartta, joka toistuu myös takakannessa.


Neuton kirjaintyyppi on yhden miehen projekti, joka tarjoaa vaihtoehdon, kun haetaan hieman tavallisuudesta poikkeavaa vaikutelmaa ja maanläheistä tunnelmaa. Neuton näyttäytyy saksalaistyylisenä tummahkona antikvana, tuoden kenties mieleen Times tekstityypin, jossa kirjainrunko on korkea, mutta päätteet lyhyehköjä.

Valittu tekstityyppi sopii mainioisti kirjaan leipätekstiksi, kun tekstin seassa on piirustuksia ja painavalla kynällä käsin piirrettyjä tekstejä.

Kirjan koko on erityisen onnistunut (150 x 185 mm) ja runsashiokkeisena mukavan kevyt käteen.

Graafinen suunnittelija Emma Strömberg
Kannen graafinen suunnittelija Sanna Mander
Paperi Ensolux Cream 80 g/m2
Kirjainlaji Neuton
Kustantaja Schildts & Söderströms
Kirjapaino ja sitomo Bookwell Oy


.