Kalakeitto ei ole koskaan ollut minun cup of tea

– vaikka kalasta pidänkin hyvin paljon. ehkä se on se ylenmääräinen liemen kittaaminen, mikä minua on  rassannut. Mut joo, tämä yleiseurooppalainen perinneruoka valmistetaan siis kalasta ja muista pihanperältä löytyvistä aineksista, kuten perunasta ja porkkanasta. Yleisimmät kalat, jotka keittoon päätyvät, ovat ahven, lohi ja made. 

Ajattelinpa testata Tarte tatin-Suuren ranskalaisen keittokirja kalakeitto-ohjetta, sillä raaka-aineena on käytetty niinkin arkista ainesta, kuin pakasteseitiä, mutta kas kummaa, sehän sopii pehmeän makunsa kanssa tähän soppaan kuin nenä naamaan, eikä yhtään enempää ole tarvis brassailla.

En tiedä tuliko minulle siitä välimerellisiä viboja, mutta fenkolin raikkaus kyllä piristi tätä soppaa mitä mainioimmin. Suosittelen kokeilemaan ja ottamaan omaksi. Ohje  napattu testaukseen siis Prisca Leclercin Tarte tatin – Suuri ranskalainen keittokirjasta.

Makuasioita.fi_Jaana_Ahjokangas_Photography

Kalakeitto ei ole koskaan ollut minun cup of tea, vaikka kalasta pidänkin hyvin palljon. ehkä se on se ylenmääräinen liemen kittaaminen, mikä minua on rassannut.

Fenkoli-kalakeitto Koivulan tapaan

Ainekset

• 1 pkt pakasteseitiä 400g
• 1 pss kuorittuja karkarapuja 180g
• 3 sipulia
• 5 valkosipulin kynttä
• 1 keskikokoinen fenkoli
• 4 perunaa
• 2 porkkanaa
• 1 l kalalientä
• oliiviöljyä
• hyppyselinen cayannepippuria
• 1/2 tl suolaa
• 1 laakerinlehti
• 1 tlk säilöttyjä tomaatteja

Ota merenelävät sulamaan. Pese ja pilko perunat sipulit, fenkoli ja porkkana. Valmista keitä vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Laita öljy pannuun lämpiämään lieden keskilämmölle, kuullota sipulit ja lisää fenkoli, mausta ja lisää laakerinlehti.
Kaada sipulien päälle kalaliemi, ja juurekset, kun kalaliemi on kiehahtanut. Lisää säilyketomaatit joukkoon.

Anna kypsyä hiljalleen noin 20 minuuttia ja lisää sulanut seiti, anna vielä kypsyä noin 10 minuuttia, lisää kaktkaravut ja nosta keitto tarjolle.

Makuasioita.fi - blogi_Jaana_Ahjokangas_Photography

Keiton raaka-aineena on käytetty niinkin arkista ainesta, kuin pakasteseitiä, mutta kas kummaa, sehän sopii pehmeän makunsa kanssa tähän soppaan kuin nenä naamaan, eikä yhtään enempää ole tarvis brassailla.