BANAANILETTUSET

Banaaniletut on mainio välipala pieneen ja isompaankin nälkään. Varioi lettusten kyytipojaksi hilloa, marjoja, vaniljakastiketta, hedelmiä – itseasiassa kaikki käy oikein hyvin. Jauhoja voit varioida; jos vehnäjauho käy, käytä sitä. Tattarijauho tarjoaa gluteenittomalla viihtyvälle hyvän tekosyyn päästä leipomusten äärelle. Banaanilettujen kohotusaineena on ruokasooda, koska nestepuolesta on huolta pitämässä hapanmaitotuote maitorahka.

• 1 kypsä banaani
• 2 kananmunaa
• 1/2 dl kaurahiutaleita
• 1/2 dl maitorahkaa
• 1/2 dl tattarijauhoja
• 1/2 tl kanelia
• 1/2 tl kardemummaa.
• 1/2 tl ruokasoodaa

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi

Viipaloi banaani kulhoon, sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää kananmunat, maitorahka, kaurahiutaleet ja tattarijouhoihin sekoitetut sooda ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä 0,5-2 tuntia
Paista pannulla miedolla lämmöllä pieniä lettusia. Pienet ovat helpompi kääntää.
Itse pidin enemmän teflonpannulla paistoin ruokalusikallisia en levittänyt.

Jaana Ahjokangas_makuasioita.fi