BANAANILEIPÄ

Tässä sitä on, ihanan kuohkeaa aamiaisleipää, joka maistuu kyllä välipalaksikin
kahvikupposen kera.
Aito amerikkalaiseen tyyliin banaanileipä saa makeutensa
banaanista ja vaahterasiirapista.

Vaahterasiirapin tilalla voisi käyttää hunajaa ja omenaa, mutta halusin kokeilla
vaihteeksi näin,
ja todellakin, tämä leipä sopii suomalaiseen makuun kahvikakuksi.

Kaapissa seisoo erilaisia gluteenittomia jauhoja, joten laitoin maissijauhoa,
soijajauhoa,
kaurajauhoa ja lemppariani, tattarijauhoa, kutakin 1 desin tasaisesti
ripoltellen mitta-astiaan,
vielä parempi olisi sihdata jauhot.

banaanileipä_makuasioita.fi

GLUTEENITON, MAIDOTON  JA LÄHES RASVATON

4 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl ruokasooda
3/4 rkl psyllium
1 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
1/4 tl himalajan vuorisuolaa
1/2 dl oliivi- tms öljyä
2 banaania
2 kananmunaa
1/3 dl vaahterasiirappia
1 tl vanilja extraktia tai 3 tippaa vanilja-aromia
Sekoita leivontakulhossa kananmunat, öljy, siirappi ja vanilja. Lisää haarukalla murskatut
banaanit ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja sihtaa kosteiden ainesten joukkoon.
Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja nostele taikina vuokaan.
Paista 160 asteessa uunin alatasolla n 40 minuuttia, ota vuoka pois uunista pannunaluselle,
nosta varoen leivinpaperista nostamalla leipä pois vuoasta,
laita papereineen takaisin uuniin ja paista vielä n 10 minuuttia kunnes kypsä,
kokeile tikulla. Älä paista liian kuivaksi. Tikussa ei saisi olla raakaa leipää,
mutta sen tulisi tuntua hiukan kostealta.

Kun leipä on sopivan kypsä, nosta pois uunista, kietaise leivinliinaan ja anna jäähtyä rauhassa.
Banaanileipä on parasta sellaisenaan maitokahvin kanssa.

banaanileipä_makuasioita.fi