Nyt on perunoiden aika.
Perunat ovat paitsi helppoa arkiruokaa, niin monimuotoisuudessaan verraton lisä kiireisen kodin ruoka-arsenaaliin. Peruna sopii myös laiskan kokin salaiseksi aseeksi, sillä perunoita voi keittää kerralla koko kattilallisen ja valmistella niistä sitten erilaisia ateriantäydennyksiä.

Teriyaki-marinoidut herkkusienet. pienet herkkusienet ovat aina nopea ja helppo ateria, varsinainen  kiireisen viikon pelastaja. Ja iki-ihanat teriyaki-herkkusienet ne vasta poikaa onkin – nämä naperot kun  pysyvät napakkoina ja maistuvat lähes minkaä ruoan kanssa vaan – jos pidät marinoiduista kasviksista, tämä on sinun ruokalajisi. Vaikka sienikausi on jo päällä, ja metsistä nousee maukkaita aarteita, ei sitä työpäivän päätteeksi ennätä metsään hortoilemaan ja sieniä etsimään, vaan kannattaa luottaa tässä lähikaupan kylmätiskiin, ja kaapata sieltä mukaan paketti herkkusieniä, ne marinoituvat siinä ajassa, kun laitat ruokaa.

Teriyaki-marinoidut herkkusienet.
pienet herkkusienet ovat aina nopea ja helppo ateria, varsinainen  kiireisen viikon pelastaja. Ja iki-ihanat teriyaki-herkkusienet ne vasta poikaa onkin – nämä naperot kun  pysyvät napakkoina ja maistuvat lähes minkaä ruoan kanssa vaan – jos pidät marinoiduista kasviksista, tämä on sinun ruokalajisi.
Vaikka sienikausi on jo päällä, ja metsistä nousee maukkaita aarteita, ei sitä työpäivän päätteeksi ennätä metsään hortoilemaan ja sieniä etsimään, vaan kannattaa luottaa tässä lähikaupan kylmätiskiin, ja kaapata sieltä mukaan paketti herkkusieniä, ne marinoituvat siinä ajassa, kun laitat ruokaa.

ARKIRUOKAA PARHAIMMILLAAN – POTUT JA TERIYAKI-SIENET

Tällä kertaa haluan nauttia potut ihan perusmuodossaan, eli kypsäksi höyrytettyinä, sillä kylkeen on tiedossa mahtava makukimara ihania marinoituja teriyaki-herkkusieniä ja suikaleporkkana-villivihanneshöystö.

Valmista ensin marinoidut sienet, mieluummin jo edellisenä iltana, mutta kiireiselle tunninkin marinointi riittää.

Kypsennä perunat höyryssä, kokeile kypsyyttä hammastikulla, ei haarukalla. Perunoiden kypsyessä valmista porkkana-villivihannes-höystö:

Pese muutama kotimainen porkkana ja siivuta kuorimaveitsellä pitkittäissuuntaan, tee samoin kesäkurpitsalle tai parsalle.

Laita tilkka vettä pannulle ja nakkaa ensin porkkanasiivut kypsenemään pariksi minuutiksi, lisää kesäkurpitsa  ja viimeiseksi villivihannekset – vuohenjuuri, nokkonen, voikukka – mahdollisuuksia on paljon.

Laita potut lautaselle, lisää vihannekset ja lopulta marinoidut sienet.

Nappaa teriyaki-marinoitujen herkkusienien ohje täältä.

Ihanat herkkusienet ja vuohenputki-porkkanahöystö. Nopeaa arkiruokaa parhaimmillaan – kannattaa käyttää satokausi hyväksi.

Ihanat herkkusienet ja vuohenputki-porkkanahöystö. Nopeaa arkiruokaa parhaimmillaan – kannattaa käyttää satokausi hyväksi.

Ja matkaevääksi pieni varoituksen sana: Tee kerralla isompi satsi, sillä nämä menevät kuin kuumille kiville.

Herkkusienet ovat täysin fine – vaihtoehto niille, jotka eivät ennätä metsään hortoilemaan tattien perässä.

 

TERIYAKI-MARINOITUJA HERKKUSIENIÄ